Actionarii Generali Asigurari au aprobat majorarea capitalului social cu peste 240 miliarde lei, pana la 300 miliarde lei, prin aport in numerar, operatiunea urmand sa fie insotita de emiterea de noi actiuni, a declarat Tudor Moldovan, directorul gen
Actionarii Generali Asigurari au aprobat majorarea capitalului social cu peste 240 miliarde lei, pana la 300 miliarde lei, prin aport in numerar, operatiunea urmand sa fie insotita de emiterea de noi actiuni, a declarat Tudor Moldovan, directorul general al companiei, citat de Mediafax.
In prezent, societatea de asigurari are un capital social de 59,3 miliarde lei. "Majorarea este efectul normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor cu privire la acest indicator. Operatiunea va avea ca efect si o crestere a marjei de solvabilitate si a lichiditatii companiei", a adaugat Moldovan. Noile reglementari impun societatilor de asigurari sa-si majoreze capitalul, pana la 30 iunie 2005, la un nivel de 40 de miliarde lei in cazul asigurarilor generale, 65 de miliarde de lei pentru toate categoriile de asigurari generale si 60 de miliarde lei in cazul politelor de viata. Pana la sfarsitul acestui an, limitele minime vor fi majorate de la 40 de miliarde lei la 65 de miliarde lei, iar pentru asiguratorii care vand toate tipurile de polite generale si polite de viata, capitalul se va plasa la cel putin 100 de miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.