Desi se anunta a fi incendiara, Adunarea Generala de alegeri a FR Handbal, desfasurata, ieri, la hotelul Turist din Capitala, pe durata a mai bine de sase ore, s-a pastrat in limite acceptabile, anuntatele atacuri la adresa fostei conduceri transform
Desi se anunta a fi incendiara, Adunarea Generala de alegeri a FR Handbal, desfasurata, ieri, la hotelul Turist din Capitala, pe durata a mai bine de sase ore, s-a pastrat in limite acceptabile, anuntatele atacuri la adresa fostei conduceri transformandu-se doar in mici "intepaturi". Astfel, in prezenta a 128 de membri anuntati in debutul sedintei, din totalul de 188 de unitati afiliate cu drept de vot, in functia de presedinte al FRH, si implicit al Consiliului de Administratie, a fost reales fostul mare handbalist Cristian Gatu, care a totalizat 117 voturi, fata de contracandidatul sau, Anghel Tanasescu, care a acumulat doar 12 nominalizari. Curios este ca, din datele oficiale anuntate de la prezidiu reiese, printr-o simpla aritmetica, faptul ca un vot a fost in plus! Nemaicalculand si buletinele anulate. Marea batalie s-a dat, insa, pentru postul de vicepresedinte, in care, in mod surprinzator, fostul finantator al echipei masculine Fibrexnylon Savinesti, Petru Paleu, a reusit sa-i sufle fotoliul "veteranului" Remus Draganescu, cu scorul de 65-61, cinci buletine fiind anulate. Tot printr-o adunare elementara constatam ca printre cei 128 de membri inregistrati initial au aparut intre timp si unii dintre "intarziati".
Trecand la celelalte portofolii din CA al FRH, impartite pe diferite sectiuni, au fost alesi urmatorii: Ioan Gavrilescu (Oltchim Rm. Valcea) si Gheorghe Tadici (Silcotub Zalau) pentru Liga Nationala feminina, Valentin Samungi (Uztel Ploiesti) si Lascar Pana (HC Minaur Baia Mare) pentru Liga Nationala masculina, Teodor Rad (n.n. - initial a fost inscris la juniori, fiind trecut ulterior la Divizia A), Ioan Dinoiu, Dumitru Berniciu, Silistean Popa si Toma Plesa. La categoria personalitati, asistenta i-a nominalizat pe fostul mare handbalist Stefan Birtalan si pe directoarea DJS Constanta, Elena Francu. Conform Statutului FRH, din Consiliul de Administratie mai fac parte, de drept, secretarul general si trezorierul, care vor fi numiti ulterior de catre consiliu la propunerea presedintelui. Totodata, CA poate fi completat pana la numarul de 21 de membri cu reprezentanti ai unor persoane fizice sau juridice care aduc sau atrag surse financiare importante pentru federatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.