Comandantul clubului Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca fondul de premiere pentru "Gala Sportului Dinamovist", eveniment care se va desfasura, maine, de la ora 13, in "Sala Liviu Rebreanu" a Tea
Comandantul clubului Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca fondul de premiere pentru "Gala Sportului Dinamovist", eveniment care se va desfasura, maine, de la ora 13, in "Sala Liviu Rebreanu" a Teatrului National, este de 24 miliarde de lei. "Premierea ar fi trebuit sa aiba loc la finele anului trecut, dar a fost momentul electoral, cu schimbari de guverne, iar suplimentarea bugetului pe 2004 nu a fost posibila. In cele din urma, este bine ca am gasit solutii. Trebuie stiut ca daca era vorba de o suma mai mica, puteam face premierea in decembrie. Insa fondul de premiere este de 24 miliarde de lei, o suma care poate ar trebui completata cu celelalte 15 miliarde acordate pana acum", a declarat Popescu, care a tinut sa adauge ca 2004 reprezinta cel mai prolific an pentru gruparea ros-alba, cu opt medalii olimpice, dintre care trei de aur, si cu un total de peste 300 de medalii europene, mondiale si balcanice, dintre care 119 din cel mai stralucitor metal. "Daca Dinamo ar fi fost o tara la JO 2004, ne-am fi situat pe locul 8 in topul european si locul 22 in topul mondial cu opt medalii cucerite la Atena", a subliniat comandantul dinamovist, adaugand ca in Grecia au participat 46 de sportivi si opt antrenori de la Dinamo. Conform datelor oferite de Marcel Popescu, cele mai mari premii, cifrate la peste doua miliarde de lei, le vor primi canotoarele Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, duble campioane olimpice, gimnastul Marian Dragulescu, multiplu medaliat la JO 2004 si detinatorul titlului suprem european, tehnicianul lotului olimpic de canotaj, Mircea Roman, care va fi recompensat si cu trofeul "antrenorul anului 2004", dar si antrenorul lotului masculin de gimnastica, Adrian Sandu.
In final, comandantul gruparii din Sos. Stefan cel Mare a mentionat cateva din planurile de perspectiva ale CS Dinamo, enumerand transformarea complexului sportiv intr-un parc de utilitate publica, revigorarea sectiilor de ciclism, hochei pe gheata, polo si kaiac-kanoe, precum si dezvoltarea unei echipe feminine de gimnastica.
De asemenea, dinamovistii intentioneaza sa gazduiasca meciul de rugby Romania - Scotia, programat pe data de 5 iunie, dar si Internationalele de atletism ale Romaniei, din luna iunie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.