Fostul ministru al Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu, a declarat, marti, agentiei Mediafax, ca apreciaza proiectul de lege privind combaterea evaziunii fiscale, care pastreaza spiritul proiectului de act normativ elaborat sub coordo
Fostul ministru al Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu, a declarat, marti, agentiei Mediafax, ca apreciaza proiectul de lege privind combaterea evaziunii fiscale, care pastreaza spiritul proiectului de act normativ elaborat sub coordonarea sa.
"Elaborarea, in cele din urma, a proiectului de lege pentru combaterea evaziunii fiscale, prin care aceasta este asociata cu crima, fiind pedepsita cu pana la 20 de ani de inchisoare, reprezinta un demers important si necesar in lupta impotriva fraudei financiare si implicit a coruptiei", a adaugat Blanculescu. Potrivit fostului ministru, forma intermediara a actului normativ propusa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pastreaza spiritul proiectului de lege elaborat, anul trecut, de Autoritatea Nationala de Control. Proiectul, finalizat de ANC in prima parte a anului trecut, nu a fost aprobat de fostul Guvern. Documentul propune ca evaziunea fiscala sa fie asimilata infractiunii si pedepsita cu inchisoare de la 6 luni pana la 20 de ani, in functie de valoarea prejudiciului.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.