Pretul electricitatii va fi majorat, in medie, cu 6,8 la suta de la 1 iulie, iar pretul energiei termice produse in cogenerare va creste cu 12 la suta de la 1 aprilie, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeni
Pretul electricitatii va fi majorat, in medie, cu 6,8 la suta de la 1 iulie, iar pretul energiei termice produse in cogenerare va creste cu 12 la suta de la 1 aprilie, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris.
El a precizat ca decizia este impusa de necesitatea acoperirii costurilor operatorilor si producatorilor de electricitate.
Pretul energiei termice care va fi majorat este cel la care producatorii vand energia catre societatile de distributie. Opris nu a precizat in ce masura aceasta majorare va afecta tariful platit de populatie.
In general, populatia achita factura de energie termica in functie de pretul national de referinta.
Ultima majorare a acestuia, efectuata la inceputul lunii august, a fost de 12 la suta, pana la 896.000 lei/gigacalorie. Consiliile locale pot autoriza un pret mai mare, iar diferenta dintre pretul producatorilor si cel stabilit este acoperita de la bugetul de stat prin subventii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.