Evolutia economiei poloneze, dupa integrarea in Uniunea Europeana, a cunoscut un trend pozitiv constant, apreciaza oficiali ai sectiei economice din Ambasada Poloniei la Bucuresti. "Cresterea si dezvoltarea pietei interne, situatia valutara stabila,
Evolutia economiei poloneze, dupa integrarea in Uniunea Europeana, a cunoscut un trend pozitiv constant, apreciaza oficiali ai sectiei economice din Ambasada Poloniei la Bucuresti. "Cresterea si dezvoltarea pietei interne, situatia valutara stabila, rezultatele bune in comertul exterior precum si o crestere lenta a preturilor sunt elementele esentiale care contureaza economia poloneza dupa aproape un an de la integrarea in Uniunea Europeana'', a declarat, Tomasz Suprowicz, prim-consilierul sectiei economico-comerciale a Ambasadei Republicii Poloneze, citat de Rompres.
Economia poloneza s-a asimilat perfect cu piata Uniunii Europene, principalele ramuri care s-au dezvoltat fiind industria alimentara, industria mobilei, agricultura, activitatile din domeniul serviciilor financiar-bancare, precum si turismul balnear. De asemenea, pe piata poloneza a avut loc o redresare importanta a situatiei intreprinderilor, coeficientul financiar net al acestora inregistrand o crestere de 3,5 ori. Suprowicz a evidentiat atractivitatea tarii pentru investitorii straini, a caror prezenta a intrecut toate tarile din regiune. In Polonia s-au facut in ultimii ani cele mai mari investitii din regiune, in valoare de peste 70 miliarde dolari, in conditiile in care inflatia a fost adusa, in 2004, la nivelul de 2,1 la suta. Factorul principal al cresterii economice il reprezinta comertul exterior, a explicat Suprowicz, subliniind ca, in 2004, valoarea exporturilor poloneze a atins 48 miliarde euro, fiind cu 22 la suta mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.