Dolarul american a atins, ieri, cea mai mare cotatie din ultima luna fata de moneda europeana, in crestere cu 0,4 procente, dupa ce Rezerva Federala a anuntat ca ar putea accelera ritmul majorarii dobanzii de referinta pentru a tine inflatia sub cont
Dolarul american a atins, ieri, cea mai mare cotatie din ultima luna fata de moneda europeana, in crestere cu 0,4 procente, dupa ce Rezerva Federala a anuntat ca ar putea accelera ritmul majorarii dobanzii de referinta pentru a tine inflatia sub control, transmite Reuters. Euro a fost prinsa pe nepregatite de raportul pe luna martie a institutului german IFO, care a semnalat o scadere a increderii in puterea financiara a zonei euro. Banca Centrala a Statelor Unite a majorat, martea trecuta, costul creditelor, pentru a saptea luna consecutiv, pana la 2,75 la suta. FED-ul a specificat ca presiunile inflationiste au scazut, iar riscul ca acestea sa creasca din nou sunt in stransa legatura cu ulterioarele modificari ale politicii monetare. Catre ora 4.30, euro a fost tranzactionat la 1,3027 dolari, cel mai mic nivel din 18 februarie. Moneda americana a atins, de asemenea, cea mai mare crestere din ultimele cinci saptamani fata de moneda elvetiana, fiind cotata la 1,1929 franci elvetieni. In raport cu yenul japonez, dolarul s-a apreciat pana la 105.65 yeni.
In ultima perioada, moneda europeana s-a depreciat, in contextul in care liderii UE si-au afirmat sustinerea pentru modificarile Pactului de Stabilitate si Dezvoltare, care permit statelor ce depasesc pragul de 3% din PIB sa evite sanctiunile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.