Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a majorat, printr-un nou regulament, cuantumul comisioanelor si tarifelor percepute, care reprezinta venituri ale institutiei. Potrivit noului regulament, pentru tranzactiile cu obligatiuni si cu dreptur
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a majorat, printr-un nou regulament, cuantumul comisioanelor si tarifelor percepute, care reprezinta venituri ale institutiei. Potrivit noului regulament, pentru tranzactiile cu obligatiuni si cu drepturi de preferinta, aferente primului semestru al acestui an, se aplica cota de 0,04 la suta, urmand ca pentru a doua jumatate a anului sa fie mentinut sau modificat acest nivel. Pentru tranzactiile cu obligatiuni aferente anului 2003 a fost aplicata cota zero.
De asemenea, tarifele percepute pentru emiterea/respingerea autorizatiei de functionare a entitatilor pietei de capital au fost majorate. Astfel, valoarea comisioanelor percepute de la societatile de servicii de investitii financiare este de 100 de milioane de lei, respectiv 200 de milioane de lei, in functie de nivelul capitalului social. Tariful solicitat pentru autorizarea societatilor de administrare a investitiilor si a societatilor de investitii a fost majorat la 100 de milioane de lei, iar suma solicitata fondurilor deschise de investitii a urcat la 50 de milioane de lei. Traderii, care intermediaza operatiunile cu produse derivate, vor plati un comision de 75 de milioane de lei, ca si consultantii de investitii, persoane juridice. Pentru autorizarea operatorilor de piata va fi platit un comision de 1 miliard de lei, in timp ce pentru autorizarea unei piete reglementate si pentru constituirea si administrarea unui sistem alternativ de tranzactionare va fi achitata suma de 250 de milioane de lei. Aprobarea unui prospect intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe o piata reglementata, in conditiile in care aceasta nu este precedata de o oferta publica, va fi taxata cu 100 de milioane de lei. Sumele provenite din cota perceputa de CNVM pentru operatiunile derulate pe pietele reglementate si in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare se suporta de catre cumparatori si se calculeaza zilnic de catre operatorii de piata, respectiv de catre operatorii de sistem. Nivelul cotei a ramas la 0,08 la suta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.