Valul de frig din ultimele zile a spulberat sperantele bucurestenilor de a scapa de furnizarea agentului termic necesar incalzirii apartamentelor. Primavara a sosit degeaba, caci sistemul centralizat de termoficare va ramane pornit, atat timp cat tem
Valul de frig din ultimele zile a spulberat sperantele bucurestenilor de a scapa de furnizarea agentului termic necesar incalzirii apartamentelor. Primavara a sosit degeaba, caci sistemul centralizat de termoficare va ramane pornit, atat timp cat temperatura medie se va situa sub 10 grade Celsius. "In momentul in care temperatura exterioara va depasi 10 grade Celsius timp de trei zile consecutiv, vom opri furnizarea caldurii, asa cum prevede legea", ne-a declarat ieri Mihai Popescu, secretarul general al Regiei Autonome de Termoficare Bucuresti (RADET). Din pacate, orice zi in plus de frig inseamna costuri de iarna in factura bucurestenilor abonati la RADET, iar previziunile meteo arata ca luna aceasta va fi rece pana la final.
In privinta contorizarii termice, Mihai Popescu anunta ca actiunea va fi incheiata in prima jumatate a lunii aprilie, 90% dintre instalatii fiind montate la scarile de bloc. "Din totalul de 11.797 de scari, pana in prezent au fost executate mecanic 9577 de contoare pentru incalzire si 9887 de contoare pentru apa calda si caldura. Speram ca la inceputul lunii aprilie sa finalizam procesul de montare a contoarelor, al carui ritm s-a mai incetinit in perioada iernii, intrucat lucrarile presupun sistarea agentului termic pe scara timp de 48 de ore. Este important ca oamenii au inceput sa-si monteze repartitoare, astfel incat pot sa-si regleze singuri temperatura pe care o doresc in casa. De altfel, legea prevede ca toti consumatorii sa aiba repartitoare de caldura la calorifere, incepand din 2006", ne-a precizat secretarul general al regiei. El le recomanda bucurestenilor sa isi monteze inca din acest an repartitoarele de caldura, care se pot achita in 24 de rate, costul unui asemenea aparat fiind de pana la 1,5 milioane de lei pentru un calorifer.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.