Ambasada Romaniei in Belgia va organiza, in luna aprilie, o serie de manifestari - printre care conferinte, concerte, expozitii si imbracarea in costum traditional romanesc a simbolului bruxellez "Manneken Pis" - pentru aniversarea a 125 de ani de re
Ambasada Romaniei in Belgia va organiza, in luna aprilie, o serie de manifestari - printre care conferinte, concerte, expozitii si imbracarea in costum traditional romanesc a simbolului bruxellez "Manneken Pis" - pentru aniversarea a 125 de ani de relatii diplomatice romano-belgiene.
Potrivit unui comunicat al ambasadei, in 11 aprilie va avea loc la Bruxelles o conferinta a ministrului roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, la Institutul Regal de Relatii Internationale, in prezenta omologului sau belgian, Karel de Gucht. Seminarul pentru promovarea exporturilor romanesti in Flandra se va desfasura cu ocazia vizitei unei misiuni economice a Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta in orasul Anvers, in data de 15 aprilie. De asemenea, va fi organizata o "Saptamana romaneasca" la postul public flamand de radio-televiziune VRT (Vlaamse Radio en Televisie), campanie care include prezentari de tara, proiectii de filme documentare si emisiuni TV romanesti, turism si gastronomie (intre 18- 24 aprilie).
Expozitia de documente diplomatice romano-belgiene va avea loc la Biblioteca Regala "Albertina" si va fi realizata de Ambasada Romaniei cu materiale din arhivele MAE roman si belgian (intre 21 aprilie-30 mai).
O emisiune dedicata semnarii Tratatului de aderare a Romaniei la UE si aniversarii a 125 ani de relatii bilaterale romano-belgiene va fi realizata la postul de televiziune local francofon Télé Bruxelles, in 23 si 24 aprilie.
Acestor evenimente li se vor adauga, in urmatoarele luni, alte actiuni organizate de Ambasada Romaniei cu titlul "Bruxelles, a doua capitala a Romaniei incepand cu 2007", in colaborare cu diverse asociatii socio-economice, culturale, think-tank-uri si cu sprijinul unor importante personalitati academice din diaspora romaneasca din Belgia.
Ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht, va face o vizita la Bucuresti, la invitatia omologului sau roman Mihai-Razvan Ungureanu, intre 26-28 aprilie.
Relatiile politice bilaterale sunt excelente, iar schimburile comerciale intre cele doua tari au crescut in 2004 cu 37 la suta fata de 2003 si se apropie de un miliard de euro in 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.