Candidatul Aliantei PNL-PD la Primaria Capitalei, Adriean Videanu, conduce in topul preferintelor bucurestenilor cu 51.2%, releva un sondaj de opinie al Biroului de Cercetari Sociologice. Potrivit aceluiasi studiu, Videanu este urmat de candidatul PS
Candidatul Aliantei PNL-PD la Primaria Capitalei, Adriean Videanu, conduce in topul preferintelor bucurestenilor cu 51.2%, releva un sondaj de opinie al Biroului de Cercetari Sociologice. Potrivit aceluiasi studiu, Videanu este urmat de candidatul PSD, Marian Vanghelie, cu 25.5 procente si Cristian Popescu (Piedone), din partea Blocului National Democrat, cu 13.3 procente. Urmatorii clasati sunt Ralu Filip(candidat independent), cu 2.7%, Anca Petrescu (PRM), cu 2.3%, Radu Opaina (PUR), cu 2% si Cornel Dinu (independent), cu 1%. La intrebarea "Care dintre candidatii la Primaria Capitalei vi se pare cel mai cinstit?", 24% dintre cei intervievati cred ca Adriean Videanu este cinstit, in timp ce Marian Vanghelie este perceput ca fiind cinstit de 11.6% dintre repondenti. Candidatul Aliantei PNL-PD conduce si in topul celor mai carismatici pretendenti la fotoliul de primar general. Astfel, Videanu este perceput ca fiind frumos, cu farmec personal de 30.8% dintre intervievati, in timp ce numai 7.7% dintre bucuresteni il vad pe Marian Vanghelie (PSD) aratos. In topul frumusetii candidatilor, Piedone intra pe locul 3 cu voturile a 4.3% dintre bucuresteni, in timp ce locul patru este adjudecat de arhitecta Casei Poporului, Anca Petrescu, cu 2.7% admiratori. Cercetarea, cu tema "Care este problema?", a fost realizata pe un esantion de 1678 de persoane in perioada 18-21 martie. Biroul de Cercetari Sociale ii va intervieva zilnic pe bucurestenii cu drept de vot, pana pe 1 aprilie. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.