Comisia Europeana a formulat o actiune impotriva Greciei la Curtea Europeana de Justitie, din cauza unor taxe aplicate companiilor care isi stabilesc sediile generale in aceasta tara, informeaza Reuters. Potrivit Executivului european, aceasta taxa n
Comisia Europeana a formulat o actiune impotriva Greciei la Curtea Europeana de Justitie, din cauza unor taxe aplicate companiilor care isi stabilesc sediile generale in aceasta tara, informeaza Reuters. Potrivit Executivului european, aceasta taxa nu este conforma reglementarilor in domeniu ale Uniunii. "Comisia Europeana a decis sa cheme Grecia la Curtea Europeana de Justitie deoarece legislatia aplicata in cazul majorarilor de capital nu respecta legile UE", se arata intr-un comunicat al Comisiei. Grecia aplica o taxa companiilor care isi transfera sediile centrale in Grecia, firmele din sectoarele agricol si maritim fiind insa scutite. Comisia sustine ca legislatia UE permite aplicarea acestei taxe numai la infiintarea unei companii si nu la transferul unor birouri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.