Europarlamentarii populari vor decide dupa Paste asupra votului pe care il vor acorda pe tema integrarii Romaniei in UE in 2007, a afirmat liderul acestora, Hans Gert Poettering, la sfarsitul convorbirii avute ieri, la Bruxelles, cu premierul Calin P
Europarlamentarii populari vor decide dupa Paste asupra votului pe care il vor acorda pe tema integrarii Romaniei in UE in 2007, a afirmat liderul acestora, Hans Gert Poettering, la sfarsitul convorbirii avute ieri, la Bruxelles, cu premierul Calin Popescu Tariceanu.
"Grupul PPE discuta votul de pe 13 aprilie si dialogul pe care l-am avut cu primul-ministru este o baza buna pentru aprofundarea acestor dezbateri in cadrul grupului, pentru ca dupa Pasti sa putem formula o concluzie: exista multi parlamentari in grupul nostru care sunt pentru un vot favorabil, dar exista inca cativa care au anumite rezerve si, deci, este important sa continuam discutiile in cadrul grupului", a afirmat Poettering.
Hans Poettering a precizat ca "este foarte important ca Romania, ca stat in curs de aderare (la Uniunea Europeana), sa aiba relatii foarte bune cu PE si cu PPE, care este cel mai mare grup din legislativul european".
La randul sau, Tariceanu si-a exprimat intentia de a se intalni cu parlamentarii din grupul Partidului Popular European (PPE) care au anumite reticente fata de Romania pentru a le prezenta situatia din tara si masurile adoptate de actualul Executiv.
Premierul a precizat ca guvernul sau este constient de faptul ca Romania are inca multe de recuperat si si-a reafirmat hotararea ca angajamentele asumate sa fie respectate pe deplin.
Potrivit lui Tariceanu, Romania este in acest moment in grafic, opinia Comisiei Europene fiind, de asemenea, una favorabila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.