Tendinta de scadere generala pare ca nu mai ia sfarsit la Bursa de Valori, toti cei patru indici acumuland, ieri, deprecieri de circa doua procente. Cel mai afectat a fost, de aceasta data, segmentul SIF-urilor, cu o cadere de 2,07 la suta, in timp c
Tendinta de scadere generala pare ca nu mai ia sfarsit la Bursa de Valori, toti cei patru indici acumuland, ieri, deprecieri de circa doua procente. Cel mai afectat a fost, de aceasta data, segmentul SIF-urilor, cu o cadere de 2,07 la suta, in timp ce la polul opus s-a situat indicele international ROTX, cu o depreciere de 1,08 la suta. Starea de acalmie din piata a fost reflectata cel mai bine de valoarea redusa a tranzactiilor, cifrata ieri la 161,6 miliarde lei. In topul aprecierilor, castigatorii au fost, asa cum ne-am obisnuit deja, emitentii cu lichiditate redusa. Actiunile Santierului Naval Orsova s-au apreciat cel mai mult, si anume cu 8,33 la suta pana la 65.000 de lei pe actiune. Dintre jucatorii mai mari, de semnalat cresterea cotatiei SSIF Broker cu 2,50 la suta pana la 41.000 de lei si a Bancii Transilvania cu 0,79 la suta, ultima cotatie a acestui emitent fiind de 12.800 lei pe actiune. Piata SIF-urilor, dupa ce a crescut in prima sedinta a saptamanii cu doua procente, si-a anulat, ieri, cresterea. SIF Oltenia s-a clasat in topul corectiilor negative, cu o scadere de 3 procente, ultima cotatie fiind de 12.600 lei pe actiune. SIF Transilvania este alta societate care a dezamagit, ieri, depreciindu-se cu 2,88 la suta pana la 13.500 lei. Sectorul ingrasamintelor chimice a suferit scaderi dramatice, actiunile Sofert ajungand si ieri la minimul posibil al zilei, de 136 lei pe actiune, in scadere cu 15 procente, in timp ce la Azomures, dupa o scadere minimala a cursului, ultima tranzactie s-a efectuat la 2.500 lei pe actiune, in scadere cu 10,71 la suta. Conform SSIF Prime Transaction, variatii mari ale indicilor nu se inregistreaza nici in celelalte state din centrul si estul Europei. In Ungaria, indicele reprezentativ BUX a crescut cu un procent, in timp ce indicii din Polonia si Cehia inregistreaza performante similare, cu cresteri de aproape unu la suta. Doar in Bulgaria, situatia e mai nefavorabila decat la noi, acolo indicele SOFIX scazand cu peste trei procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.