PSD a depus, ieri, in plenul Camerei Deputatilor, o motiune simpla prin care solicita demiterea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Motiunea, care are ca tema, "Deprofesionalizarea si politizarea administratiei publice, principii
PSD a depus, ieri, in plenul Camerei Deputatilor, o motiune simpla prin care solicita demiterea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Motiunea, care are ca tema, "Deprofesionalizarea si politizarea administratiei publice, principii ale guvernarii Tariceanu", este semnata de 96 de deputati PSD si va fi dezbatuta pe 29 martie. Pesedistii cer capul ministrului Blaga, pe motiv ca "gravele incalcari" ale legii administratiei s-au petrecut sub "patronajul" acestuia. Prin acelasi document se solicita "incetarea imediata a oricaror actiuni de deprofesionalizare si politizare, menite sa pericliteze stabilitatea institutiilor administrative", dar si "incetarea oricarei tentative de modificare a actualei legi, fapt care ar duce la nerespectarea rezultatelor alegerilor locale".
Motiunea simpla acuza guvernul Tariceanu ca are ca "principala preocupare" algoritmul pentru impartirea posturilor din administratie, motiv pentru care programul de guvernare devine "un pretext" pentru schimbarea abuziva a functionarilor publici. Semnatarii motiunii enumera si sapte actiuni ale Executivului care, spun acestia, prejudiciaza functionarea sistemului administrativ. Printre acestea: transformarea de catre guvern a prefectului intr-un "vataf" care nu va fi supus interesului public, ci doar celui care l-a numit; initiativa de modificare a prevederilor Legii 215 cu privire la alegerea si demiterea presedintilor, vicepresedintilor consiliilor judetene si a viceprimarilor.
In replica, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu a declarat ieri ca introducerea de catre PSD a unei motiuni simple este "inca o actiune de tupeu a actualei opozitii, in special a PSD", care "actioneaza, ca de obicei, dupa principiul hotul care fuge strigand prinde hotul". La randul sau, liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a sustinut ca motiunea depusa de PSD nu respecta Regulamentul, deoarece "o motiune simpla trebuie sa se refere la niste probleme care sunt prevazute in Regulament". "Ca atare, vom vedea daca o vom dezbate sau nu, din punct de vedere procedural", a mai spus deputatul PNL, adaugand ca motiunea simpla depusa de PSD este "un act demagogic". (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.