Cand la Politie vin oameni disperati, infricosati, care vorbesc temator despre mafie, e un lucru grav. Trebuie obligatoriu luati in seama. insa, atunci cand, de exemplu, cei care cer protectie spun ca raufacatorii organizati in bande si-au instalat c
Cand la Politie vin oameni disperati, infricosati, care vorbesc temator despre mafie, e un lucru grav. Trebuie obligatoriu luati in seama. insa, atunci cand, de exemplu, cei care cer protectie spun ca raufacatorii organizati in bande si-au instalat cartierul general in peretii unui apartament, lucrurile imbraca alte forme. Zeci de asemenea petitii ciudate sunt arhivate intr-un fiset la secretariatul Sectiei 22 din Capitala. "Domnule comandant sef, comitetul vechi a introdus in peretii locuintei mele pe acesti banditi romani care au infiintat o fabrica de masini. S-au infiintat cu masini in peretele casei mele si nu s-au legitimat si spun ca sunt stapani", isi incepe reclamatia o femeie de 93 de ani care locuieste in cartierul Drumul Taberei. Nonagenara insira apoi pe doua file o poveste incredibila ce poate sta oricand la baza unui scenariu de film SF. "Banditii din perete" - pe care bineinteles nu i-a vazut niciodata, ci doar i-a auzit - o ameninta, ii fac batranetile de cosmar si nu o lasa sa doarma din cauza zgomotului infernal pe care il fac masinile lor "parcate" sub tencuiala. Perseverenta batranei e direct proportionala cu varsta, motiv pentru care femeia, inca in "vana", nu se lasa. Vrea cu orice pret ca mafiotii din peretii ei sa fie starpiti si de aceea, din cand in cand, se infiinteaza la usa Sectiei 22 pentru a nu lasa ancheta intr-un punct mort.
Un alt bucurestean nu se lasa mai prejos si se victimizeaza intr-un scenariu la fel de halucinant. Barbatul sustine ca "oameni rai", ce pot fi la fel de bine extraterestri sau practicanti ai magiei negre si pe care ii vrea pedepsiti si aruncati in beciurile Politiei, i-au mutat fata la spate dupa ce i-au invartit capul si i-au blocat picioarele cu un instrument ciudat. "Mi s-a pus o floare pe cap cu un sfant ce nu e ortodox", sunt cuvintele acestui om care, zice el, de 15 ani traieste in teroare.
"Saptamanal primim asemenea plangeri ciudate. Avem un fiset plin. Unii spun ca sunt radiati prin usi, altii vorbesc de masini de vise sau fac pe investigatorii si isi spioneaza vecinii pe care ii acuza apoi de cine stie ce. Aceste plangeri se traduc printr-un volum de munca depusa in zadar: verificari in teren, pierdere de timp, indosarieri...", a declarat comisarul Ionel Oprisan, comandantul Sectiei 22.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.