Grupul din domeniul Internetului InterActiveCorp (IAC) a anuntat ca va cumpara motorul de cautare Ask Jeeves Inc., contra sumei de 1,85 de miliarde de dolari, pentru a profita de pe urma cresterii pietei de publicitate pe Internet si a dezvoltarii pi
Grupul din domeniul Internetului InterActiveCorp (IAC) a anuntat ca va cumpara motorul de cautare Ask Jeeves Inc., contra sumei de 1,85 de miliarde de dolari, pentru a profita de pe urma cresterii pietei de publicitate pe Internet si a dezvoltarii pietei motoarelor de cautare, relateaza Reuters. Achizitia va permite grupului IAC sa concureze indeaproape motoare de cautare gigant cum sunt Google, Yahoo si Microsoft. "Este o miscare agresiva a companiei IAC. Se vor confrunta cu multe provocari", a declarat Marianne Wolk, analist la firma Susquehanna. Wolk a apreciat ca IAC va trebui sa faca investitii semnificative pentru a-si imbunatati motorul de cautare si pentru a se extinde in afara Statelor Unite si Marii Britanii, notand ca Google, Yahoo si Microsoft investesc masiv in dezvoltare. Grupul IAC, condus de magnatul media Barry Diller, va emite 1,2668 de actiuni pentru fiecare actiune Ask Jeeves si apoi va rascumpara cel putin 60% din actiunile emise. Compania Ask Jeeves este cunoscuta mai ales pentru mascota animata Jeeves, care apare pe site-ul Ask.com.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.