Ales ca vicepresedinte al FR Volei la alegerile anticipate de anul trecut, Octavian Dimofte (foto) i-a surprins pe toti specialistii sportului de la fileu cand a anuntat, saptamana trecuta, ca se autosuspenda din functia pe care a obtinut-o prin vot
Ales ca vicepresedinte al FR Volei la alegerile anticipate de anul trecut, Octavian Dimofte (foto) i-a surprins pe toti specialistii sportului de la fileu cand a anuntat, saptamana trecuta, ca se autosuspenda din functia pe care a obtinut-o prin vot la Adunarea Generala deoarece nu agreeaza totalitarismul actualului presedinte al forului national de specialitate, Gheorghe Visan. Surprinderea este cu atat mai mare, cu cat Dimofte este un personaj arhicunoscut in lumea voleiului autohton si nu numai, adunand de-a lungul anilor o serie de performante notabile, atat ca antrenor al echipei feminine de volei Dinamo pe vremea cand gruparea ros-alba facea legea prin campionatul intern, cat si ca secretar general si presedinte al FRV. In plus, cel care detine de mai bine de un deceniu si functia de presedinte al cunoscutului club bucurestean Olimpia a fost recunoscut in plan international de CEV, ajungand in 2000 sa fie singurul observator roman in Liga Campionilor. Astfel, dupa ce chestorul Marcel Popescu si investitorii Vasile Ouatu, Marian Stefan si Corneliu Mangalea au reclamat in ultimele luni maniera de lucru a presedintelui Gheorghe Visan, iata ca, acum, si unul dintre vicepresedintii FRV confirma acuzele opozitiei.
"M-am autosuspendat din functia de vicepresedinte pentru ca, la ora actuala, nu exista un dialog constructiv la nivelul conducerii federatiei. De la alegerile din noiembrie si pana azi am constatat ca nu exista interes pentru o buna comunicare intre federali. Nu este firesc sa aflu din alte surse despre deciziile FRV", a punctat Dimofte, referindu-se si la managementul defectuos al presedintelui-arbitru Gheorghe Visan, care a reusit sa se indeparteze "prin maniera de lucru" de investitorii de calibru din voleiul romanesc. "Fiind vicepresedinte, ma asteptam macar sa fiu consultat inaintea unor decizii. Din pacate, stilul totalitar nu poate fi benefic pentru volei, mai ales ca, sa nu uitam, reprezentam un joc de echipa", a mai spus suparat Dimofte. In plus, vicele FRV ne-a dezvaluit faptul ca a aflat de la unii dintre directorii de cluburi sportive scolare ca la alegerile FRV din noiembrie a circulat prin tara o lista pe care se aflau numele celor care urmau sa fie alesi in Biroul Federal. "Cred ca, in aceste conditii, am putea vorbi despre alegeri influentate. Ca sa nu amintesc si de faptul ca votul s-a efectuat pe buletine nestampilate!", a mai spus Dimofte, adaugand ca este pacat ca din voleiul romanesc au fost indepartati in ultimii ani adevaratii "seniori", care si-au dedicat intreaga cariera pentru acest sport si care acum sunt evitati in mod inexplicabil.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.