Cei patru jurnalisti din conducerea editoriala a ziarului Adevarului si-au depus ieri demisiile la biroul directorului general al societatii Adrian Buga, acestea urmand sa intre in vigoare de la 1 aprilie. Redactorul-sef Cristian Tudor Popescu si red
Cei patru jurnalisti din conducerea editoriala a ziarului Adevarului si-au depus ieri demisiile la biroul directorului general al societatii Adrian Buga, acestea urmand sa intre in vigoare de la 1 aprilie. Redactorul-sef Cristian Tudor Popescu si redactorii-sefi adjuncti Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac au luat aceste decizii luni seara, dupa ce in cadrul sedintei Adunarii Generale a Actionarilor au fost inlaturati din Consiliul de Administratie.
"Noi nu vom mai aparea in caseta redactionala, nu vom mai scrie articole, nici editorialele nu vor mai fi semnate de cei cunoscuti. Azi am publicat un editorial semnat de Corina Dragotescu, sub titlul <>", a declarat Ursu. El a precizat ca cei patru demisionari se vor ocupa pana la 1 aprilie de problemele "de bucatarie interna" ale ziarului. In afara celor patru jurnalisti din conducerea ziarului, si alti redactori si-au depus demisiile la secretariatul directorului general Adrian Buga.
"Nu pot sa spun exact cati sunt, dar e clar ca sunt multi", a spus Ursu. El a precizat ca nu doar jurnalistii si-au inaintat demisiile, ci si angajati de la paginare, de la departamentul financiar si soferii. Dintre cei 238 de angajati ai ziarului, circa 100 sunt jurnalisti.
Potrivit unor surse din redactia "Adevarul", Corina Dragotescu si Val Vilcu vor ramane la ziar si ar putea ocupa posturi in conducerea editoriala.
Ana Maria Tinu, actionarul majoritar al ziarului, i-a convocat ieri pe ziaristi la o sedinta pentru a incerca sa-i convinga sa nu-si dea demisia, dar dupa ce i-au reprosat modul in care a revocat Consiliul de Administratie, circa doua treimi dintre ziaristi si-au pus demisiile pe masa si au parasit sala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.