Reprezentantii Renault si cei ai companiei indiene Mahindra & Mahindra au semnat, ieri, la Bombay, contractul cadru pentru realizarea unei companii mixte, Mahindra Renault, societate care va produce si va vinde in India, din anul 2007, modelul Logan,
Reprezentantii Renault si cei ai companiei indiene Mahindra & Mahindra au semnat, ieri, la Bombay, contractul cadru pentru realizarea unei companii mixte, Mahindra Renault, societate care va produce si va vinde in India, din anul 2007, modelul Logan, se arata intr-un comunicat al companiei franceze. Potrivit comunicatului, valoarea estimata a proiectului este de 125 de milioane de euro, unitatea de productie urmand sa aiba o capacitate de 50.000 de autoturisme pe an. Grupul Renault va detine 49 la suta din actiunile societatii mixte, restul revenind companiei indiene. Logan, care va fi comercializat sub marca Mahindra Renault, va fi distribuit pe piata indiana prin reteaua de vanzari a Mahindra & Mahindra. In cadrul societatii mixte va fi dezvoltata si o varianta cu volanul pe dreapta, pentru a raspunde particularitatilor pietei indiene si a altora similare. Avand o populatie de peste un miliard de locuitori, India a cunoscut o crestere economica substantiala, de peste 8% in 2004. Piata auto a consemnat un avans de 68% intre 1998 si 2003, ajungand la 1,04 milioane de autovehicule in 2004, vanzarile fiind orientate, in special, catre autoturisme din clasele mica si medie. Potrivit declaratiilor recente ale oficialilor companiei franceze, Renault si-a propus sa atinga, in 2010, un nivel anual al vanzarilor de un milion de autoturisme Logan, facilitatile de productie urmand a fi amplasate in Romania, Rusia, Maroc, Iran, India si Columbia. In acest an, modelul Logan, lansat in luna septembrie a anului trecut, va fi comercializat, in total, in 36 de tari, printre care se numara statele din Europa Occidentala, dar si Slovenia, Polonia si Ucraina si Siria. In prezent, Logan poate fi cumparat si in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, printre care Bosnia, Croatia, Ungaria, Macedonia, Moldova, Cehia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Polonia, precum si in Turcia, Siria si Liban.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.