Prima parte a anchetei in cauza privind pe Genica Boerica a fost finalizata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dispunandu-se trimiterea in judecata a 12 inculpati.
Potrivit re
Prima parte a anchetei in cauza privind pe Genica Boerica a fost finalizata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dispunandu-se trimiterea in judecata a 12 inculpati.
Potrivit rechizitoriului, Genica Boerica, Florentin Sargarodschi, Elena Popa si Vasile Stanescu, precum si egiptenii Nassar K.A.A. Mohamed, El Kholz H. Nashat, El Tembedawz M. Khaed si El Arabz M. Abdou, iordanienii Azzoub A.H.H. Bassem si Al Switi A.M.A. Nail, iranianul Honar Sood Monfared Mostafa si irakianul Abdulhameed G. Shaban au solicitat si obtinut de la DFP Dolj, in perioada iunie 2001 - iunie 2003, ilegal, suma de 136.980.282.181 lei, echivalentul a 4.269.275,79 dolari sau 4.535.984,41 euro.
Boerica este trimis in judecata si pentru nerespectarea regimului armelor si respectiv violare de domiciliu.
Pe parcursul urmaririi penale, s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra imobilelor situate in Craiova, respectiv pe Calea Unirii, pe strada Ana Ipatescu si cel de la numarul 4 al Aleei Licurici, precum si casa din Milano a afaceristului.
Demna de mentionat este scrisoarea gasita asupra lui Boerica in timp ce iesea de la una dintre intalnirile cu procurorii.
Adresandu-i-se Niculinei Stoican, afaceristul ii cerea sa vorbeasca "cu unchiu" ca sa detensioneze Parchetul, "pentru ca e rau de tot", motivand ca el "nu mai accepta nici o prelungire" (a mandatului de arestare).
In acelasi biletel, Boerica ii cerea lui Radu "sa plateasca avocatii si sa ridice actele de la Raduta, cele de la Regina si Boerro Group SRL" si sa mearga "la omul acela si sa opreasca porcaria asta", in timp ce Mario trebuia sa "rezolve la Siria sa nu poata ajunge nimic (stie el)".
Niculinei Stoican i se mai cerea sa nu tina cont de declaratiile lui Sargarodschi si ale Elenei Popa si sa "caute impreuna cu unchiu' un avocat cu influenta la Curtea de Apel" care sa-l poata pune in libertate.
"Vorbeste cu Mindra sa sustina totul pana vin eu si sa nu se dea la fund ca e rau (Stie EA)", mai scria Boerica, cerandu-i apoi lui Radu sa faca tot ce poate si sa apeleze la toate cunostintele lui "pentru rezolvare", sa aiba grija sa plateasca "oamenii care va ajuta si pe cei de-acasa" si sa transmita "la firma, la toti sa aiba grija pana vin eu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.