Judecarea recursului declarat de Miron Cozma si alti cinci lideri sindicali in cazul mineriadei de la Costesti din 1999 a fost amanata pentru 18 aprilie a.c. de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din motive procedurale. Cei sase au con
Judecarea recursului declarat de Miron Cozma si alti cinci lideri sindicali in cazul mineriadei de la Costesti din 1999 a fost amanata pentru 18 aprilie a.c. de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din motive procedurale. Cei sase au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti din decembrie 2003, instanta care l-a condamnat la zece ani de inchisoare pe "Luceafarul huilei", pentru instigare la subminarea puterii de stat si, respectiv, la cate cinci ani de inchisoare pe ceilalti cinci lideri sindicali ai minerilor.
Potrivit actului de acuzare, cei sase, actionand impreuna, au determinat, inlesnit sau ajutat ca mase de oameni (unii dintre ei fiind chiar inarmati cu bate, rangi si topoare) sa comita fapte cu consecinte grave.
Amanarea de ieri a creat nemultumire in sala de judecata printre parintii tinerilor care in 1999, jandarmi fiind, au fost batuti crunt de ortaci.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.