Steaua nu a reusit sa elimine si cea de-a doua reprezentanta a Spaniei in Cupa UEFA. Villarreal a confirmat prin rezultat ca este echipa aflata pe val. A castigat meciul de pe teren propriu si, in consecinta, responsabilitatea de a salva ce se mai po
Steaua nu a reusit sa elimine si cea de-a doua reprezentanta a Spaniei in Cupa UEFA. Villarreal a confirmat prin rezultat ca este echipa aflata pe val. A castigat meciul de pe teren propriu si, in consecinta, responsabilitatea de a salva ce se mai poate salva din sezonul rusinos al spaniolilor in Cupele Europene. Nu ne aflam insa in postura de a trata depresiile altora intrucat diagnosticul nostru este mult mai grav si de bun simt ar fi sa ne vedem de propriul tratament.
Spuneam ca Villarreal a confirmat (doar) prin rezultat ca este echipa aflata pe val. Pentru ca, altfel, evolutiile Stelei, acasa si in deplasare, au fost absolut meritorii, facandu-ne sa uitam pentru moment prapastia care ne separa de civilizatia fotbalistica autentica. Meritul apartine in exclusivitate "prestatorilor" din teren si celui care, dintr-un capriciu aproape nebunesc, furnizeaza suportul material al echipei. As remarca, in primul rand, atitudinea fata de joc a fotbalistilor stelisti, angajamentul exemplar cu care au abordat escapada lor europeana, care i-a adus in postura de a-si depasi propria conditie. De asemenea, au mai demonstrat jucatorii Stelei ca nu au dreptate sustinatorii ideii conform careia prestatia lamentabila a echipelor de club in competitiile externe ar fi in relatie directa calitatea in scadere "materialului de lucru". Nu fondul de jucatori este in suferinta. De calitate indoielnica sunt cei care s-au pricopsit ilicit cu carje de conducatori, cei care imprumuta subordonatilor mentalitati paguboase.
Privind lucrurile din aceasta perspectiva, ne simtim datori sa-i atragem atentia lui Mihai Stoica, daca este capabil sa receptioneze mesajul, ca postura de presedinte al clubului Steaua este onoranta dar implica si responsabilitati. Daca detenta nu-l va ajuta sa devina baiat de oras, sa aiba prestatii la nivelul performantelor echipei, va sabota, chiar si fara de voie, interesele clubului. Mihai Stoica trebuie sa faca un efort de vointa pentru a rezista tentatiei de a se auzi vorbind mult si fara rost. Nu puncteaza Stoica in clasament afirmand ca Dinamo are apararea varza. Doar Steaua, in confruntare directa, poate confirma o atare ipoteza. De asemenea, presa sustine ca MM a simtit, tocmai la Villarreal, mirosul blatului dintre Sportul Studentesc si Dinamo. Ironiile sale au efectul frectiei la piciorul de lemn. Bine ca nu i-a venit ideea sa afirme ca si Rapidul a facut blat cerand amanarea meciului din etapa a doua a returului. Daca una dintre echipele care concureaza la sefia clasamentului este umflata cu aerul fals al meciurilor strategice tot Steaua este in avantaj si MM trebuie sa accepte cadoul fara a se mai da in spectacol, fara a mai atrage asupra Stelei adversitati inutile. Altfel nimeni nu va fi capabil sa gaseasca raspuns la intrebarea lui Andone: "Cine-i acest Mihai Stoica?". Iar hazliii din Cismigiu si-ar aduce aminte de ce moare cainele si cine poarta grija altuia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.