Fostul campion mondial de sah Anatoli Karpov a intaziat, ieri, cu mai bine de un minut fata de ora stabilita pentru inceperea celei de-a doua partide clasice cu MMI Andrei Istratescu. Prezent cu aproape o jumatate de ora inaintea debutului disputei d
Fostul campion mondial de sah Anatoli Karpov a intaziat, ieri, cu mai bine de un minut fata de ora stabilita pentru inceperea celei de-a doua partide clasice cu MMI Andrei Istratescu. Prezent cu aproape o jumatate de ora inaintea debutului disputei din "Sala Ballroom" din incinta Hotelului Crowne Plaza, reprezentantul nostru a acceptat fair-play ca arbitrul (n.n. - marea doamna a sahului romanesc, MMI Elisabeta Polihroniade) si organizatorii sa nu porneasca cronometrul, fiind vorba de un meci demonstrativ si nu de unul cu miza oficiala, desi in regulamentul de joc se stipuleaza ca butonul ceasului de joc sa fie apasat la ora fixata. Si cum Karpov juca cu piesele albe, acesta ar fi trebuit sa inceapa jocul cu un timp de gandire mai mic decat al adversarului sau, minutul de intarziere urmand sa fie scazut din oficiu. Trecand rapid peste acest incident minor, cei doi sportivi au demarat in forta si au efectuat primele cinci mutari in mai putin de zece minute, lasand impresia unui joc rapid. Odata cu trecerea timpului, insa, disputa strategica s-a incrancenat, MMI Istratescu incercand sa gaseasca solutii pentru a-l pune in dificultate pe marele campion rus, care intra in criza de timp. In cele din urma, dupa mai bine de patru ore si 98 de mutari, Istratescu a fost obligat sa se recunoasca invins, intr-un final incendiar in care Karpov a reusit sa-si puna mai bine in valoare perechea de nebuni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.