Problema locuintelor de protocol si de serviciu a fost intotdeauna in atentia demnitarilor la fiecare schimbare de Putere. Anul acesta noii demnitari ai Aliantei D.A. au fost nevoiti sa se multumeasca cu resturi, pentru ca fostii ministri ai PSD inca
Problema locuintelor de protocol si de serviciu a fost intotdeauna in atentia demnitarilor la fiecare schimbare de Putere. Anul acesta noii demnitari ai Aliantei D.A. au fost nevoiti sa se multumeasca cu resturi, pentru ca fostii ministri ai PSD inca ocupa acele case sau apartamente luxoase.
Demnitarii beneficiaza, conform legilor in vigoare, de locuinte de protocol sau de serviciu, pe perioada exercitarii mandatului. Obligatia acestora e, cu exceptia presedintelui si a premierului, ca la finalul mandatului, in 60 de zile, sa le elibereze.
Cutuma postrevolutionara a creat insa fenomenul invers. Adica fostii demnitari pot ramane in locuintele de protocol, pe baza unei aprobari speciale emise de RAAPPS, ce se poate prelungi din 6 in 6 luni.
Astfel ca la 3 luni de la predarea Puterii multi fosti ministri si consilieri pesedisti locuiesc bine-mersi in apartamentele de cateva sute de metri platind chirii de ordinul a cateva sute de mii de lei.
Ilie Sarbu, Adrian Severin, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Petru Daea, Ion Valeca, serban Nicolae sunt o parte din cei ce beneficiaza de aceste derogari. "Am primit cu totii notificari in ianuarie, in care ni se cerea sa ne lamurim situatia locativa. Am primit insa si dreptul de a prelungi contractul pe 6 luni", ne-a declarat ieri unul dintre impricinati, care insa a dorit sa-si pastreze anonimatul si casa. intrebati fiind despre situatia lor locativa, cativa din fostii demnitari s-au declarat chiar jigniti ca presa e interesata de un astfel de subiect: "Am beneficiat de un apartament cu 4 camere. O sa ma mut din el. Ma deranjeaza ca ma intrebati taman pe mine, care sunt bucurestean, dar nu am proprietate. De ce ma luati pe mine, intrebati-i pe cei cu 10 case", ne-a reclamat enervat fostul ministru al invatamantului Alexandru Athanasiu. Altii ne-au declarat, sub anonimat, ca nu inteleg de ce actuala Putere vrea sa-i dea afara din case, caci ei in 2000, cand au preluat Puterea de la CDR, i-au lasat in pace: "La mine pe scara locuieste inca fostul presedinte al TVR Cris-tian Hadji-Culea, chiar nu stiu in baza carei legi mai beneficiaza de acel spatiu", ne-a exemplificat unul dintre fostii demnitari pesedisti, beneficiarul unui apartament de serviciu.
Un alt fost demnitar, deputatul PSD Adrian Severin, ne-a explicat ca teoretic beneficiaza de casa de la RAAPPS, dar practic locuieste acolo pentru ca a incheiat, initial, contractul cu Primaria Capitalei si nu cu Regia Protocolului de stat. "Pe mine m-au lasat in pace. Probabil ca mi-au asimilat functia internationala (raportor al Adunarii parlamentare a Parlamentului European) si m-au lasat in continuare sa stau. Oricum, apartamentul meu e prea mic pentru ca actualii ministri sa si-l doreasca", ne-a mai declarat Severin.
Sunt si fosti ministri care au respectat legea si au parasit locuintele de protocol, printre ei aflandu-se Rovana Plumb si Mircea Geoana.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.