Eliminarea din Cupa UEFA a provocat duminica seara, imediat dupa meciul cu CF Villarreal, scor 0-2, un conflict deschis intre Gigi Becali, patronul FC Steaua, si antrenorul Walter Zenga. Gigi Becali i-a reprosat italianului, pe un ton ridicat, faptul
Eliminarea din Cupa UEFA a provocat duminica seara, imediat dupa meciul cu CF Villarreal, scor 0-2, un conflict deschis intre Gigi Becali, patronul FC Steaua, si antrenorul Walter Zenga. Gigi Becali i-a reprosat italianului, pe un ton ridicat, faptul ca nu l-a folosit in Spania pe Florentin Dumitru, jucator revenit de doua saptamani la antrenamente dupa o accidentare. "De ce nu l-ai bagat in teren? Ca doar ti-am zis sa-l folosesti!", i-a reprosat Gigi Becali lui Zenga la aeroportul din Valencia, inainte de imbarcarea in avionul care urma sa readuca delegatia "militarilor" in Bucuresti. "Sa fie folosit Florentin Dumitru! Omul asta si-a dat viata pentru Steaua. De acum inainte, nu o sa mai faca fiecare ce vrea! Mai bine pierdeam pe mana mea", a strigat Gigi Becali. Italianul s-a aratat extrem de deranjat de iesirea patronului stelist si nu a dat mana cu acesta in momentul in care si-a luat "la revedere" de la echipa (Zenga a plecat cu o alta cursa, direct in Italia, alaturi de "secundul" Massimo Pedrazzini, urmand sa stea cateva zile la Milano). Zenga s-a simtit cu atat mai stanjenit cu cat reprosurile lui Gigi Becali au fost auzite si de jucatori, acestia aflandu-se la punctul de control vamal. Gigi Becali nu s-a oprit insa nici dupa plecarea italienilor si a continuat cu reprosurile la adresa presedintelui executiv Mihai Stoica, acesta incercand sa-l apere pe Zenga.
Precedentul Cristea
Zenga este la al doilea episod de acest gen, dupa ce Gigi Becali i-a impus, inainte de prima mansa a 16-imilor de finala contra Valenciei, sa nu-l foloseasca pe Adrian Neaga, deoarece acesta urma sa fie vandut sud-coreenilor de la Chunnam Dragons, si sa-l titularizeze pe Andrei Cristea. Mai mult, deoarece Zenga l-a trimis in teren pe Ciocoiu, Gigi Becali a izbucnit: "Eu l-am dat afara pe Neaga ca sa-i fac loc lui Cristea! Am platit o gramada de bani pe el si trebuie sa joace. Cristea este vedeta echipei", a spus Gigi Becali, a carui insistenta a fost rasplatita in returul cu "liliecii", cand ex-bacauanul a marcat doua goluri. Patronul din Ghencea a plusat chiar, anuntand ca Ciocoiu va pleca si el din Ghencea, dar atacantul nu a dorit sa renunte la salariul anual de 80.000 de euro si a ramas la Steaua. Mai mult, tot Gigi Becali l-a amenintat cu excluderea din lot si pe portarul bielorus Vasili Hamutovski, deoarece acesta ar fi sarit sa bata un coechipier la un antrenament. Pana la urma, "Hamu" a fost iertat, insa Steaua a inceput deja sa caute un portar pe care sa se bazeze din vara, fiind, de altfel, foarte aproape de a-l legitima pe sarbul Vukasin Poleksic, fost ultima oara la Lecce.
"Divort" la vara
Zenga s-a declarat dezamagit de iesirea lui Gigi Becali si a declarat, la Valencia, ca patronul din Ghencea nu poate decide in locul antrenorului. "M-a surprins si m-a dezamagit discutia cu Gigi Becali. El nu va decide insa nimic legat de echipa, pentru ca asta este doar treaba mea. Daca nu-i convine, poate sa ma dea afara. Eu nu voi demisiona, dar plec daca patronul nu ma mai vrea", a spus italianul. In aceste conditii pare tot mai sigura plecarea lui Zenga din Ghencea, la vara, mai ales ca italianul este nemultumit si de felul in care presa ii trateaza viata personala.
Zenga nu are contract cu Steaua - "Avem doar o strangere de mana! Vorbim la vara daca mai ramane sau nu in Ghencea", a spus Gigi Becali - iar rezultatele din acest sezon l-au impus in atentia catorva cluburi importante din Europa. Athletic Bilbao l-a avut pe lista acum o saptamana, insa Zenga nu si-a ascuns intentie de a reveni in Italia, chiar si la o echipa din Serie B. Logodnica lui Zenga, Raluca, a declarat si ea ca, la vara, dupa casatorie, va fi dispusa sa-l insoteasca pe italian acolo unde acesta isi va gasi de lucru. Zenga este asteptat sa revina miercuri din Italia, nefiind insa exclus sa renunte inca de acum la Steaua. Plecarea lui Zenga nu-l va prinde insa nepregatit pe Gigi Becali. Patronul din Ghencea l-a adus deja la club pe Dumitru Dumitriu, antrenorul cu care Steaua s-a calificat de trei ori consecutiv in grupele UEFA Champions League. Titi se ocupa deocamdata de cautarea talentelor, insa nu a renuntat la ideea de a conduce Steaua de pe banca tehnica. In plus, declaratiile ultranationaliste ale lui Gigi Becali - "Nu mai vreau straini la Steaua! Vreau sa bat Europa doar cu romani!" - converg spre renuntarea la "stranierii" din Ghencea: Zenga, Pedrazzini, Hamutovski si Keca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.