Expertiza tehnica in cazul "Teo Peter" a fost refacuta partial, concluzia fiind ca puscasul marin Christopher Vangoethem este singurul vinovat de producerea tragicului accident de circulatie, soldat cu decesul cantaretului. Astfel, procurorii vor sol
Expertiza tehnica in cazul "Teo Peter" a fost refacuta partial, concluzia fiind ca puscasul marin Christopher Vangoethem este singurul vinovat de producerea tragicului accident de circulatie, soldat cu decesul cantaretului. Astfel, procurorii vor solicita Departamentului de Stat american ridicarea imunitatii de jurisdictie penala a puscasului marin, pentru a-l putea deferi Justitiei din Romania. Daca cererea va fi respinsa, atunci anchetatorii nu au decat sa propuna transferarea urmaririi penale in SUA. Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Marius Iacob, ne-a declarat ca in temeiul Legii pentru cooperarea judiciara in materie penala poate cere judecatorilor din Romania acceptul de a preda dosarul procurorilor americani. "Daca Departamentul de Stat ii va ridica imunitatea, atunci il vom cita la Bucuresti si in cazul in care va fi gasit vinovat vom inainta dosarul instantei", ne-a mai precizat Marius Iacob.
in concluziile suplimentului de expertiza vitezele de deplasare ale autoturismelor au fost incadrate intr-o "plaja de valori": 46-54 km/ora pentru Fordul Ambasadei si 35-43 km/ora in cazul taxiului. in plus, expertul retine ca Vangoethem era sub influenta bauturilor alcoolice si ca a neglijat trei indicatoare STOP.
Specialistul care a completat datele tehnice este Alexandru Petrescu. El s-a ocupat si de expertiza initiala, contestata de familia lui Teo Peter. Din cauza secretizarii acestui dosar, in prima faza s-a vehiculat ideea ca autorul expertizei ar fi Virgil Lauric, insa Corpul Expertilor Tehnici a tinut sa puncteze faptul ca Lauric a facut doar simple aprecieri publice asupra acestui caz.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.