Tinerele cupluri vor incasa cateva milioane de lei din partea statului atunci cand vor ajunge in fata ofiterului starii civile, cu conditia sa urmeze un curs premarital. Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a finalizat proiectul de le
Tinerele cupluri vor incasa cateva milioane de lei din partea statului atunci cand vor ajunge in fata ofiterului starii civile, cu conditia sa urmeze un curs premarital. Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a finalizat proiectul de lege privind acordarea unui sprijin financiar pentru noile familii. Maria Muga, secretar de stat in MMSSF, ne-a spus ca "valoarea ajutorului va reprezenta 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului si va fi acordat de la 1 ianuarie 2006. Conditia este ca noua familie sa urmeze un curs de consiliere in care va primi informatii despre legislatia familiei, protectia drepturilor copilului, prevenirea violentei, sanatatea reproducerii".
Daca s-ar fi dat din acest an, valoarea ajutorului ar fi fost 7,8 milioane lei, dar in 2006 suma va fi cu cateva sute de mii mai mare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.