Vitamina E nu protejeaza impotriva cancerului si a maladiilor cardiovasculare si ar putea chiar, administrata intr-o doza mai mare, sa creasca riscurile aparitiei unei crize cardiace, potrivit unui studiu publicat recent in Statele Unite ale Americii
Vitamina E nu protejeaza impotriva cancerului si a maladiilor cardiovasculare si ar putea chiar, administrata intr-o doza mai mare, sa creasca riscurile aparitiei unei crize cardiace, potrivit unui studiu publicat recent in Statele Unite ale Americii. Dupa cum informeaza editia electronica a cotidianului francez Le Monde, studiul arata ca "vitamina E nu are un efect protector impotriva cancerului sau a accidentelor cardiovasculare grave, nici chiar dupa o perioada indelungata de tratament", au declarat cercetatorii. "Munca noastra evidentiaza, din contra, ca in cazul in care vitamina E este aplicata in exces aceasta ar putea provoca o criza cardiaca", a precizat doctorul Eva Lonn, din cadrul Universitatii McMaster din Hamilton (Canada). Ancheta s-a desfasurat pe parcursul a sapte ani. Rezultatele cercetarilor au fost publicate in "Journal of the American Medical Association/JAMA".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.