Plenul Consiliului Suprem al Magistraturii a avizat favorabil, la ultima sa sedinta, infiintarea, organizarea si functionarea, in cadrul Ministerului Public, a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum
Plenul Consiliului Suprem al Magistraturii a avizat favorabil, la ultima sa sedinta, infiintarea, organizarea si functionarea, in cadrul Ministerului Public, a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si infiintarea sectiilor civila si penala in cadrul Judecatoriei Iasi. In cadrul aceleiasi sedinte, magistratii au admis demisia judecatorului Dragos Bogdan, de la Tribunalul Bucuresti, incepand cu data de 1 aprilie 2005, precum si patru cereri de pensionare ale altor patru magistrati.
Potrivit Biroului de Presa al CSM, acestia sunt judecatorul Ioan-Gheorghe Ardelean, de la Tribunalul Hunedoara, judecatorul Tereza Vasile, de la Tribunalul Braila, judecatorul Emil Ghergut, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul Dumitru Zarioiu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Balcesti.
De asemenea, la sedinta disciplinara din ziua precedenta, magistratii au admis actiunea disciplinara exercitata de catre Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Cluj impotriva judecatorului Racolta Lucian, magistrat in cadrul Judecatoriei Turda.
Astfel, potrivit comunicatului de presa, "in baza art. 98, lit. b din Legea nr. 303/2004 s-a hotarat ca magistratul Lucian Racolta sa fie sanctionat disciplinar pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 97 lit. b din Legea nr. 303/2004, intrucat a savarsit o contraventie incalcand prevederile Decretului nr. 328/1966 referitor la circulatia pe drumurile publice, aceasta fapta reprezentand, totodata, o incalcare a prevederilor Codului deontologic al magistratilor".
Asupra magistratului s-a luat masura diminuarii indemnizatiei brute lunare cu 15% pe o perioada de o luna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.