Expertii de la Siemens au consultat mumia lui Tutankamon cu un computer tomograf mobil pentru a stabili cauza mortii faraonului. Cele 1.700 de imagini luate cu ajutorul computerului tomograf nu au prezentat nici un indiciu care sa trimita la o crima.
Expertii de la Siemens au consultat mumia lui Tutankamon cu un computer tomograf mobil pentru a stabili cauza mortii faraonului. Cele 1.700 de imagini luate cu ajutorul computerului tomograf nu au prezentat nici un indiciu care sa trimita la o crima. Este posibil, insa, ca faraonul sa isi fi rupt femurul cu putin timp inainte de moartea sa, survenita la varsta de 19 ani. Unii experti care au participat la examinari sunt de parere ca Tutankamon a murit din cauza inflamarii acestei rani, deoarece pe imaginile de la tomograf apar pe rana resturi de rasina, utilizata pentru mumificare. In plus, nu exista nici un semn al unui proces de vindecare. Alti experti sunt de parere ca rana a fost cauzata mai tarziu de arheologi, deoarece nu sunt semne de sangerare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.