Sforaitul se dovedeste de multe ori a fi principalul motiv pentru care un cuplu se destrama. Dupa cum informeaza Germany Live, o echipa de cercetatori de la University of Surrey a realizat un amplu studiu despre obiceiurile de somn in cadrul cupluril
Sforaitul se dovedeste de multe ori a fi principalul motiv pentru care un cuplu se destrama. Dupa cum informeaza Germany Live, o echipa de cercetatori de la University of Surrey a realizat un amplu studiu despre obiceiurile de somn in cadrul cuplurilor, dand publicitatii acum primele rezultate. In urma studiului, s-a constatat ca multe femei au mari probleme din cauza sforaitului partenerilor si din acest motiv renunta la maximum cinci ore de somn pe saptamana.
Din aceasta cauza, scade randamentul la lucru, precum si prestatiile la volan ale femeilor. Echipa de cercetatori a analizat pana acum 25 de cupluri.
S-a constatat ca, de cele mai multe ori, barbatii nu realizeaza ca partenera lor sforaie, pentru ca au somnul mult mai profund decat al femeilor. Reprezentantele sexului frumos, in schimb, se trezesc usor atunci cand partenerul sforaie, insa nu reactioneaza in nici un fel, pentru a nu-si deranja barbatii din somn.
"Femeile accepta sforaitul barbatilor, din dorinta de a face ce e mai bine pentru partenerii lor. De multe ori doar asculta sforaitul partenerului sau il misca usor, pentru ca acesta sa se opreasca. Unele femei se muta chiar si in alta camera pentru a gasi un pic de liniste.
Chiar si atunci cand au copii, cuplurile continua cu aceste obiceiuri. Femeile ar trebuie sa tina la dreptul lor de a avea o noapte in care sa doarma linistite", spune Sue Venn, membra a echipei de cercetare.
Cand insa sunt femeile cele care sforaie, barbatii nu reactioneaza la fel de atent.
Cea mai mare parte dintre barbati isi trezesc pur si simplu partenera. Sforaitul reprezinta o mare amenintare pentru relatia de cuplu, spun expertii.
"Sforaitul are un efect catastrofal asupra relatiei si poate duce chiar la despartire", afirma un cercetator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.