Adriean Videanu, ministru de stat insarcinat cu coordonarea activitatilor din domeniul economic si-a depus demisia ieri la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu. Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, Adriean Videanu si-a m
Adriean Videanu, ministru de stat insarcinat cu coordonarea activitatilor din domeniul economic si-a depus demisia ieri la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu. Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, Adriean Videanu si-a motivat demisia prin implicarea sa, in calitate de candidat, in campania electorala pentru Primaria Generala Bucuresti. "Biroul Permanent al Partidul Democrat l-a nominalizat pentru functia de vicepremier pe Gheorghe Seculici. Acesta este presedintele organizatiei judetene a Partidului Democrat si presedinte al Consiliului Judetean Arad. Este arhitect de meserie si are o experienta de 10 ani in administratia locala, fiind consilier local si judetean", a declarat ieri Videanu.
Interesant este ca fiica lui Gheorghe Seculici este sotia primarului Gheorghe Falca, familie care a fost cununata de presedintele Traian Basescu. Seculici este membru al PD 1994 si a fost consilier municipal intre 1992-2002, consilier judetean la Arad si, in urma alegerilor locale din 2004, a fost ales presedinte al CJ Arad.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca este de acord cu nominalizarea lui Gheorghe Seculici pentru functia de viceprim-ministru, precizand ca acesta nu va avea ca atributie coordonarea negocierilor cu FMI, responsabilitatea in acest sens urmand sa-i revina ministrului Finantelor. "Sarcina negocierilor cu FMI, in toate tarile, o are Ministerul de Finante. In viitor, cel care va trebui sa poarte responsabilitatea negocierilor cu FMI va trebui sa fie ministrul de Finante", a afirmat Tariceanu, dupa sedinta Delegatiei Permanente a PNL. Intrebat in legatura cu notorietatea lui Seculici, primulministru a spus ca nu impartaseste opinia conform careia Gheorghe Seculici este un "no name". "La un moment dat, cu totii am fost niste no name", a spus Tariceanu. El a apreciat ca Seculici are "o anumita experienta administrativa" si "o functie importanta in partid". "Are si cunostinte economice, ca presedinte de Consiliu judetean este un om care are cunostinte despre gestionarea unui buget", a mentionat Tariceanu, apreciind ca "un consiliu judetean este, de multe ori, la fel de greu de condus si de important ca un minister".
Auzind ca a fost numit in functia de ministru de stat, Gheorghe Seculici s-a declarat "total surprins", afirmand ca a aflat vestea abia ieri, in jurul amiezii. "Nici nu stiam ca am fost luat in vizor de Biroul Permanent National, iar surpriza a fost foarte mare cand mi s-a comunicat ca am fost numit vicepremier. Urmeaza ca maine (sambata - n.red.) sa ma aflu la Bucuresti pentru a depune juramantul", a spus Seculici, conform Mediafax. El a adaugat ca Basescu nu a avut nici o influenta asupra membrilor BPN, desi este nasul de casatorie al fiicei sale.
"Relatia mea cu presedintele Traian Basescu a fost una foarte buna si inainte ca acesta sa devina nasul de casatorie al fiicei mele si nu cred ca dumnealui ar fi putut influenta peste 50 de membri ai BPN", a spus Seculici. In ceea ce priveste presedintia Consiliului Judetean Arad, pe care o detine in urma alegerilor locale din 2004, Seculici a afirmat ca vor fi discutii in interiorul filialei judetene a PD privind sustinerea unuia dintre cei opt consilieri pe care PD ii are in cadrul CJ Arad. "Aceasta functie apartine PD, potrivit intelegerilor interne din cadrul Aliantei DA La alegeri s-a stabilit ca partidul cu cele mai bune rezultate in CJ sa detina functia de presedinte", a spus noul vicepremier. El a mai afirmat ca isi va da demisia din CJ Arad in cadrul primei sedinte si ca presedintia CJ va fi asigurata cu titlu interimar de vicepresedintele Gavril Popescu (PNL), pana la alegerea unui nou presedinte. Seculici a mai spus ca nu va renunta la presedintia PD Arad.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.