Deputatul liberal de Vrancea, Nini Sapunaru considera ca initiativa PSD de a depune o motiune de cenzura invocand "presiunile politice" la adresa sefilor serviciilor din administratia publica locala este doar o chestiune de imagine. "Chiar daca statu
Deputatul liberal de Vrancea, Nini Sapunaru considera ca initiativa PSD de a depune o motiune de cenzura invocand "presiunile politice" la adresa sefilor serviciilor din administratia publica locala este doar o chestiune de imagine. "Chiar daca statutul de functionar public al sefilor serviciilor descentralizate este o problema de actualitate, abordarea PSD nu reuseste sa depaseasca ipocrizia cu care a intoxicat opinia publica in ultimii ani. Prin formularea acestei motiuni de cenzura, Ion Solcanu condamna niste practici pe care PSD insusi le-a consacrat", a declarat Nini Sapunaru. Deputatul liberal a dat si cateva exemple, incepand cu anul 2001, ale liderilor PSD, care au schimbat din functii oamenii PNL si PD aflati atunci in fruntea serviciilor amintite. "Artizanul pesedizarii, Octav Cozmanca, a stiut sa gasesca artificiile legislative necesare pentru a opera schimbarile cerute de conducerea partidului. Nu este o intamplare ca o data cu venirea PSD la putere aproape toate ministerele si-au schimbat titulaturile", arata Sapunaru.
Astfel, motiunea privind serviciile descentralizate nu este, in opinia liberalului, decat un simplu exercitiu de imagine menit sa distraga atentia de la degringolada in care se afla principalul partid de opozitie. "Reala problema cu care ne confruntam este modul in care trebuie ajustat statutul functionarului public in asa fel incat actul de guvernare sa fie asumat", a mentionat Sapunaru la final. (B.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.