Grupul Rompetrol a realizat, in primele doua luni ale anului, un profit net record de 7,17 milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei. In acelasi timp, cifra de afaceri a fost de 274 de milioane de dolari, iar profitul inainte de plata
Grupul Rompetrol a realizat, in primele doua luni ale anului, un profit net record de 7,17 milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei. In acelasi timp, cifra de afaceri a fost de 274 de milioane de dolari, iar profitul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) a avansat pana la nivelul de 22,6 milioane de dolari. Rompetrol Rafinare a obtinut o cifra de afaceri cumulata pe primele doua luni de 240 milioane de dolari, in timp ce profitul net a fost de 17,7 milioane de dolari. "Rompetrol Rafinare estimeaza o continua crestere a profitabilitatii afacerii, tendinta inregistrata cu precadere in ultimele sase luni, ca urmare a cresterii marjelor de rafinare atat pe piata interna, cat si pentru export, intarirea monedei nationale in raport cu dolarul american, dar si a cresterii importante a numarului de autoturisme vandute pe piata romaneasca in aceasta perioada", a spus presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu. El a aratat ca evolutia pozitiva a rezultatelor financiare va permite grupului o dezvoltare puternica a retelelor de productie si distributie interne si regionale. Compania are 7.300 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de 1,61 miliarde de dolari in 2004. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.