Nici nu s-a stins bine conflictul dintre Oana Petrovschi si antrenorul Octavian Belu, ca gimnastica feminina autohtona a intrat in valtoarea unui nou scandal, dupa ce joi, Comitetul Executiv al FRG a decis sa le trimita acasa pe patru dintre componen
Nici nu s-a stins bine conflictul dintre Oana Petrovschi si antrenorul Octavian Belu, ca gimnastica feminina autohtona a intrat in valtoarea unui nou scandal, dupa ce joi, Comitetul Executiv al FRG a decis sa le trimita acasa pe patru dintre componentele lotului olimpic, Catalina Ponor, Monica Rosu, Alexandra Eremia si Floarea Leonida, din cauza surplusului de greutate. Ca urmare a acestei decizii, tripla laureata de la Atena, Catalina Ponor ar fi trebuit sa se intoarca la Constanta, Monica Rosu la Bacau, iar Eremia si Leonida la Steaua, in vreme ce Dana Sofronie si Andreea Munteanu urmau sa se deplaseze la Deva pentru a se pregati cu restul componentelor lotului olimpic.
Sesizat de nemultumirea sportivelor, parintilor si antrenorilor, ieri dimineata, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, s-a deplasat impreuna cu vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, la CSN "Lia Manoliu" pentru a rezolva situatia de criza in care se aflau cele care au cucerit zece medalii la JO de la Atena. "Am fost sunat de mama Catalinei Ponor, care mi-a pus o intrebare pertinenta, referitoare la faptul ca fata ei a fost trimisa de FRG la Constanta, iar ea este eleva la Deva! Cand am ajuns la complexul sportiv am aflat si ca fetele erau deja scoase din portie si nici nu au putut sa mai intre in sala la antrenament! Am decis, imediat, ca COSR sa preia toate cheltuielile pana cand se va rezolva situatia. Nu ne putem permite sa ne jucam cu viata unor sportive care au adus faima tarii. Din pacate, desi am dorit sa discut cu staff-ul FRG, nimeni nu era acolo. Cred ca astfel de decizii trebuie luate cu mai multa atentie. De altfel, la inceputul saptamanii viitoare, va avea loc o discutie pe aceasta tema cu reprezentantii FRG, ANS si COSR, pentru ca situatia trebuie rezolvata intr-un mod constructiv. Totodata, tin sa atrag atentia ca nu este vorba de o imixtiune a COSR in treburile FRG, ci doar despre rezolvarea unei stari tensionate, in care se regaseau niste campioane olimpice", a punctat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. In urma incursiunii inopinate la CSN "Lia Manoliu", unde a sosit de urgenta si antrenorul Octavian Belu, secretarul general al COSR a decis ca gimnastele sa nu mai plece la cluburile lor, urmand sa se antreneze in continuare la Bucuresti, pe cheltuiala COSR. De altfel, grupa de elita din lotul olimpic si-a reluat, ieri, antrenamentele sub conducerea Marianei Bitang, fiind obligate, insa, sa se pregateasca in aer liber pe un stadion din incinta CSN "Lia Manoliu", deoarece nu au reusit sa intre in sala de gimnastica!
La randul ei, antrenoarea Mariana Bitang s-a aratat surprinsa de faptul ca secretarul general al FRG, Adrian Stoica, a declarat ca decizia Executivului a fost luata la propunerea directorului tehnic FRG, Anca Grigoras, dupa ce aceasta ar fi fost informata de Bitang despre situatia de la lot. "Sunt socata de faptul ca acum se incearca sa mi se puna in carca aceasta decizie. De altfel, am discutat telefonic cu Anca Grigoras si i-am spus, cu martori, ca nu este bine sa se rezolve in acest mod problemele, ci gradual", a spus suparata Bitang.
Pe de alta parte, presedintele FRG, Nicolae Vieru, prezent la Cercul Militar la celebrarea Anului International al Francofoniei in vreme ce lotul olimpic "fierbea" la CSN "Lia Manoliu", a declarat ca este solidar cu decizia Executivului si a subliniat ca nu este vorba de un scandal, ci doar de nepregatire. "In orice sport, daca arbitrul decide ceva, trebuie respectat. Si asta a decis Comitetul Executiv, sa trimita sportivele acasa pana cand vor fi decise sa se incadreze in programul de pregatire", a spus Vieru, reamintind ca gimnastele din grupa de elita au semnat la inceputul anului un angajament in care-si asuma o serie de obligatii, pe care, insa, le-ar fi incalcat, prezentandu-se la pregatire cu 6-7 kg in plus, cu doar doua luni inaintea Europenelor din Ungaria. Totodata, Vieru a mai spus ca este deschis discutiilor, dar gimnastele vor reveni la lot numai in conditii optime de performanta, decizia Executivului urmand sa fie analizata in Adunarea Generala a FRG, programata sa se desfasoare pe 25 martie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.