Vremea se va raci accentuat in toata tara in urmatoarele trei zile, cu ploi, ninsori, viscol, bruma si chiar inghet in timpul noptii, atunci cand temperaturile vor scadea chiar sub zero grade Celsius, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Ap
Vremea se va raci accentuat in toata tara in urmatoarele trei zile, cu ploi, ninsori, viscol, bruma si chiar inghet in timpul noptii, atunci cand temperaturile vor scadea chiar sub zero grade Celsius, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din MMGA a trimis o atentionare meteorologica perfecturilor din toate judetele tarii, elaborata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Autoritatile locale erau avertizate ca, incepand de vineri si pana luni, vremea se va raci si vor cadea ploi si chiar ninsori, urmate, noaptea de inghet. In noptile de sambata spre duminica si duminica spre luni, temperaturile vor fi negative in cea mai mare parte a tarii, cu aproximativ 6-7 grade mai mici decat cele normale la aceasta data. Se va produce bruma, iar in nordul tarii, zonele de deal si in depresiunile intramontane este posibil chiar inghet la sol. Pe de alta parte, hidrologii avertizeaza prefecturile judetelor riverane Dunarii ca vor creste cotele apelor fluviului. Prognoza hidrologica prevede posibile inundatii pe sectorul romanesc al Dunarii, in aval de acumularea Portile de Fier, ca urmare a cedarii apei din stratul de zapada, precipitatiilor si propagarii. Astfel, debitul Dunarii la intrarea in tara va fi de 9.500 - 10.000 mc/s, ceea ce va determina depasirea cotelor de atentie si posibile depasiri usoare ale cotelor de inundatii pe sectorul Gruia-Turnu Magurele, in functie de debitele defluente din acumularea Portile de Fier I, se arata intr-un comunicat de presa al MMGA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.