Asociatia Bolnavilor de Cancer Bucuresti (ABC) atrage atentia Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ca medicamentele specifice ingrijirii bolnavilor cu aceste maladii sunt insuficiente, neputand fi procurate, in toate caz
Asociatia Bolnavilor de Cancer Bucuresti (ABC) atrage atentia Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ca medicamentele specifice ingrijirii bolnavilor cu aceste maladii sunt insuficiente, neputand fi procurate, in toate cazurile, din farmacii. "Cerem institutiilor abilitate ale statului sa actioneze in vederea depasirii acestei situatii dificile care poate afecta grav sanatatea a sute de mii de persoane diagnosticate cu cancer in Romania. Solicitam conducerii respectivelor institutii sa se angajeze intr-un dialog productiv si cu reprezentantii societatii civile, respectiv cu asociatiile care militeaza pentru apararea drepturilor bolnavilor de cancer din Romania", se precizeaza intr-un comunicat de presa remis, ieri de ABC. Membrii Asociatiei Bolnavilor de Cancer din Romania atrag atentia autoritatilor ca, din cauza neasigurarii tratamentului complet necesar pentru suferinzi, incalca atat drepturile fundamentale si universale la viata, ingrijirea sanatatii si tratament medical adecvat, cat si drepturile pacientilor. "De asemenea, autoritatile pot fi acuzate de discriminarea intre pacientii din diferite localitati, prin directionarea fondurilor destinate Programului de prevenire si tratare a cancerului cu predilectie spre institutele de oncologie si spitalele clinice de oncologie, celelalte spitale si sectiile de oncologie din tara primind doar firimituri. Nu toti pacientii au posibilitatea sa isi faca tratamentul in institutele sau spitalele clinice de oncologie, din cauza costurilor pe care le implica deplasarile si in cele mai multe cazuri si sederea insotitorilor, traind cu frustrarea ca nu au acces la cel mai bun tratament posibil", potrivit aceluiasi document. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.