Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a depus la Parlament, in urma cu doua zile, raportul de activitate al institutiei fara ca acest document sa indeplineasca cerintele legale, ne-au declarat surse din interiorul Autoritatii. Pe langa faptul ca do
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a depus la Parlament, in urma cu doua zile, raportul de activitate al institutiei fara ca acest document sa indeplineasca cerintele legale, ne-au declarat surse din interiorul Autoritatii. Pe langa faptul ca documentul asumat de AEP a fost inaintat Legislativului cu o intarziere de cateva zile, cei doi vicepresedinti ai Autoritatii - Ionel Flesariu si Alexandru Radu - nici macar nu stiu ce contine acesta. Vinovat, spun vicepresedintii, este presedintele Octavian Opris care, de cateva luni bune, a intrerupt orice fel de comunicare cu ei. "Nu am semnat acest document si nici macar nu-i cunosc continutul", ne-a declarat Radu. La randul sau, Flesariu apreciaza ca seful AEP "a incalcat grav" normele care prevad obligativitatea contrasemnarii de catre vicepresedinti a documentelor emise de Autoritate. Atat Radu, cat si Flesariu au calificat drept "inexplicabila" atitudinea presedintelui Opris, fost senator PSD. In cazul lui Alexandru Radu, explicatia poate fi neangajarea politica. Ionel Flesariu, insa, a reprezentat de nenumarate ori "Cabinetul Adrian Nastase" in chestiuni electorale si de administratie. Relatia acestuia cu Opris ar fi trebuit sa fie buna. "Cred ca are un complex de inferioritate. Cand eu ma zbateam, anul trecut, in timpul alegerilor, sa fac cunoscut punctul de vedere al Autoritatii, el a venit la Biroul Electoral Central si a stat tacut, intr-un colt, ca un mameluc. Oamenii se intrebau "Cine e asta?"", ne-a declarat Flesariu. Afirmatiile lui Flesariu pot fi confirmate - sau nu - de ceilalti membri ai BEC, iar pe Opris il poate trage la raspundere Parlamentul, cu ocazia dezbaterilor pe marginea Raportului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.