Ministerul Transporturilor va inventaria terenurile care au fost incredintate Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), iar pentru cele pe care nu a fost inceput nici un proiect se vor cauta alti investitori. "Sunt multe terenuri care au fost date AN
Ministerul Transporturilor va inventaria terenurile care au fost incredintate Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), iar pentru cele pe care nu a fost inceput nici un proiect se vor cauta alti investitori. "Sunt multe terenuri care au fost date ANL in vederea construirii de locuinte sociale, dar, din diverse motive, proiectele nu au mai fost puse in practica. Pentru aceste terenuri se vor gasi solutii de parteneriate public-private" a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely. El a dat ca exemplu cartierul Henri Coanda, in cazul caruia, din 2003, nu s-a clarificat situatia juridica a terenului si, din acest motiv, proiectul nu a fost demarat. "Am luat bob cu bob istoria acestui proiect, care este o megalomanie. In acest caz este vorba de un management prost conceput", a mentionat Borbely. El a aratat ca valoarea tuturor locuintelor a fost estimata la 90 de milioane de euro, in timp ce valoarea utilitatilor ar ajunge la 128 de milioane de euro. "Mi se pare total deplasata aceasta diferenta enorma intre cele doua valori. Vom verifica aceste sume si vom veni cu solutii mai avantajoase", a mai spus ministrul. Borbely a adaugat ca ANL ar trebui sa inceteze sa aiba o pozitie privilegiata pe piata imobiliara. Oficialul a mentionat ca Ministerul Transporturilor are alocati in acest an 150 de miliarde de lei pentru constructia de locuinte la preturi mai mici si 400 de miliarde de lei pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale pentru tineri. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.