Mentinerea unei cereri mai ridicate, la fel ca acum doua zile, a avut darul de a contribui la o noua depreciere a monedei nationale.
Ieri, cursul mediu al monedei unice a urcat de la 3,6320 la 3,6430 lei, dupa ce marti aceasta se afla sub prag
Mentinerea unei cereri mai ridicate, la fel ca acum doua zile, a avut darul de a contribui la o noua depreciere a monedei nationale.
Ieri, cursul mediu al monedei unice a urcat de la 3,6320 la 3,6430 lei, dupa ce marti aceasta se afla sub pragul de 3,6 lei.
Interesant este faptul ca deprecierea leului a survenit pe fondul unor tranzactii interbancare reduse, care au fost miercuri de 290 milioane euro.
Procesul de crestere s-ar putea opri in zilele urmatoare si cu siguranta dupa liberalizarea totala de cont care se pare ca va avea loc la jumatatea lunii viitoare.
Dolarul a crescut la randul sau de la 2,7199 la 2,7242 lei. Aprecierea mai redusa a monedei verzi s-a datorat evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale.
Ieri, euro si-a consolidat pozitia in jurul valorii de 1,34 dolari, cotatiile fiind cuprinse intre 1,3370 si 1,3420 dolari.
Aceasta evolutie s-a datorat in primul rand cresterii spectaculoase a pretului la titei, care urcase ieri dimineata la Londra la peste 55 dolari, dupa ce in cursul noptii depasise 57 dolari la New York.
La aceasta s-a adaugat majorarea deficitului de cont curent american care a atins in trimestrul patru al anului trecut o valoare de 187,9 miliarde dolari, ceea ce a condus la inmultirea ordinelor de vanzare de moneda verde.
In aceste conditii pretul unciei de aur a urcat pe London Bullion Market la 443 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.