Pretul energiei electrice va fi majorat, de la 1 aprilie, cu 5-6 la suta, a anuntat ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres. Ministrul Seres a explicat ca s-a luat aceasta decizie intrucat la 1 ianuarie 2005, pretul energiei electrice a
Pretul energiei electrice va fi majorat, de la 1 aprilie, cu 5-6 la suta, a anuntat ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres. Ministrul Seres a explicat ca s-a luat aceasta decizie intrucat la 1 ianuarie 2005, pretul energiei electrice a fost majorat "prin decizie politica", cu numai patru la suta. "Pentru ca aceasta majorare sa fie corecta ar fi trebuit sa se situeze undeva la sapte la suta. Am fost nevoiti sa corectam aceasta diferenta si, de aceea, de la 1 aprilie energia electrica se va scumpi cu 5-6 la suta", a spus Ioan Codrut Seres.
In replica, fostul ministru al Economiei Dan Ioan Popescu a explicat ca, in momentul in care s-a stabilit procentul de crestere a pretului energiei electrice in ianuarie, s-a mers pe ideea ca acest pret sa acopere costurile.
"Cand s-a facut majorarea in ianuarie de 4,7-4,8 la suta, aceasta acoperea costurile, dar s-a mers mai mult pe o crestere a tarifului la transport si mai putin la producator", a spus Dan Ioan Popescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.