Stelian Ogica a reusit si de aceasta data sa faca valuri in randurile Politiei Romane.
Din incidentul petrecut in urma cu doua seri la postul de televiziune National TV, oamenii legii au iesit cu imaginea sifonata. Drept urmare, ministrul Adm

Stelian Ogica a reusit si de aceasta data sa faca valuri in randurile Politiei Romane.
Din incidentul petrecut in urma cu doua seri la postul de televiziune National TV, oamenii legii au iesit cu imaginea sifonata. Drept urmare, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, le-a dat o lectie celor vinovati.
Ministrul mizeaza pe faptul ca sanctiunile dispuse dupa efectuarea prealabila a unei anchete la Politia Capitalei vor evita situatii similare in viitor. Cei vinovati au fost pedepsiti aspru pentru lipsa de profesionalism.
Din tot acest balci, cel mai mult a avut de suferit inspectorul principal Nicolae Rau, din cadrul Biroului de Ordine Publica din sectia 20, care a fost trecut in rezerva.
El este politistul care a intrat in sediul postului, pentru a-l ridica pe Ogica.
Desi mai multi martori sustin ca era baut, testarea acestuia s-a dovedit negativa.
Altor sapte oameni ai legii, printre care si adjunctul directorului general al Politiei Municipiului Bucuresti si seful interimar al Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, le-au fost aplicate sanctiuni pentru lipsa de profesionalism.
In urma concluziilor prezentate de Corpul de Control, ministrul Administratiei si Internelor a dispus consultarea Consiliului de disciplina constituit la nivelul Politiei Capitalei, in conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Si comisarul Mihai Falfae, adjunctul sefului sectiei 20, a fost destituit.

S-a dispus revizuirea masurilor pentru urmariti

Alti trei politisti, subinspectorii Doru Dragomir si Mihai Sima, precum si agentul sef adjunct George Lungu din cadrul IPJ Giurgiu, au fost sanctionati cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pentru functia indeplinita pe o perioada de trei luni. "Comisarul-sef Stefan Cojocaru, imputernicit la conducerea IPJ Giurgiu, si comisarul-sef Ilie Sardan, ofiter in cadrul aceluiasi inspectorat, au primit mustrare scrisa, iar comisarul-sef Lucian Guran, adjunctul sefului Politiei Capitalei, si comisarul sef Mihai Pitulescu, sef al Serviciului Investigatii criminale, au fost atentionati pentru usurinta cu care au tratat modalitatea de interventie adoptata pentru prinderea urmaritului general Ogica Stancu", se precizeaza in comunicatul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).
De asemenea, conducerea MAI a dispus revizuirea dispozitiei de linie privitoare la declansarea masurilor de urmarire locala si generala a persoanelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.