Ieri a avut loc prima conferinta de presa dupa 30 de zile de activitate, organizata de Agentia Nationala pentru Sport, care a fost onorata de presedintele in functiune Florian Gheorghe, vicepresedintele Constantin Cepoi, secretarul general Alexe Gavr
Ieri a avut loc prima conferinta de presa dupa 30 de zile de activitate, organizata de Agentia Nationala pentru Sport, care a fost onorata de presedintele in functiune Florian Gheorghe, vicepresedintele Constantin Cepoi, secretarul general Alexe Gavrila si directorul general Artur Hofman.
Desi a trecut o perioada scurta de acomodare pentru a intra in legatura cu activitatea cotidiana a Agentiei, presedintele Florian Gheorghe a precizat ca noul organ de conducere s-a confruntat cu o multitudine de probleme, legate de programele pe care le va sustine si dezvolta ANS.
Primul program va fi legat de constructia de baze sportive, respectiv miniterenuri de fotbal amplasate in cartiere.
De asemenea, in acest an se vor derula actiuni in cadrul Anului International al Sportului si Educatiei Fizice, in colaborare cu UNESCO, COSR, Ministerul Invatamantului, Ministerul Administratiei si Internelor, precum si Ministerul Apararii Nationale.
Aceste programe sunt deosebit de importante pentru sanatatea natiunii, fiind coordonate de "Federatia Sportul pentru Toti".
In cadrul activitatilor se va sprijini si preocuparea pentru dezvoltarea selectiei in randul copiilor.
Un alt program se refera la contractele pe care ANS le-a incheiat cu Federatiile sportive, in vederea unei sustineri financiare, pana acum incheindu-se contracte cu 21 de federatii.
ANS are in perspectiva crearea a 10-12 centre de pregatire pentru echipele nationale, executarea unor lucrari de reparatii si modernizari, cum ar fi construirea unui bazin de inot si acoperirea patinoarului de la Poiana Brasov.
Tot cu aceasta ocazie s-a subliniat necesitatea imbunatatirii relatiilor ANS cu Ministerul Invatamantului in vederea sustinerii cluburilor sportive scolare si a modului in care se efectueaza educatia fizica in scoli, deoarece in ultimul timp orele afectate acestei discipline au inceput sa ia alte destinatii. ANS subscrie la programul elaborat de FR de Fotbal pentru dezvoltarea infrastructurii pana in 2012.
In 2005, ANS va beneficia de un buget de 1.700 de miliarde, asteptandu-se cat mai repede recorelarea bugetului Federatiilor pe acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.