Stelian Ogica, pretinsul castigator al unui milion de dolari la loto pentru care a facut doi ani de inchisoare a reusit sa puna, din nou, pe jar toata suflarea din Politie. Urmarit general pentru complicitate la furt, Ogica s-a trezit incoltit de oam
Stelian Ogica, pretinsul castigator al unui milion de dolari la loto pentru care a facut doi ani de inchisoare a reusit sa puna, din nou, pe jar toata suflarea din Politie. Urmarit general pentru complicitate la furt, Ogica s-a trezit incoltit de oamenii legii imediat dupa finalizarea unei emisiuni tv la care fusese invitat. Intreaga tevatura creata, marti noapte, in jurul sau, s-a lasat cu anchete in randul politistilor. Mai mult decat atat, se pare ca acum lui Ogica i se plateste o polita mai veche. In toiul scandalului cu biletul de un milion de dolari la 6/49, chestorul Valentin Fatuloiu, actualul sef al IGP, a fost destituit de la carma Politiei Capitalei.
Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a declansat deja o serie de verificari la Politia Capitalei pentru a se stabili daca s-a actionat conform legii.
Intrebat despre descinderea politistilor la studioul de televiziune, ministrul Vasile Blaga a spus doar: "Veti primi un raspuns in legatura cu <

> celor care s-au ocupat de cazul lui Ogica".
Concret, in cazul in care se va dovedi ca au actionat abuziv si nu au aplicat regulamentele, cei in cauza vor fi sanctionati drastic.
Surse confidentiale spun ca subinspectorul Nicolae Rau de la Sectia 20, cel care a intrat in Centrul National Media pentru a-l lua pe Ogica, nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, asa cum s-a crezut. La testul pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatul a iesit negativ.
Aceleasi surse sustin ca toata conducerea Politiei Capitalei, dar mai ales, comisarul-sef Lucian Guran, adjunctul unitatii, a fost anchetata inca de ieri dimineata in legatura cu modul in care s-a aplicat legea.
Emisiune cu ghinion
Nici nu se terminase bine emisiunea de la National TV la care fusese invitat ca Stelian Ogica era asteptat in strada de o armata de politisti si mascati. Oamenii legii din Giurgiu venisera croiti sa-l salte pentru ca se sustrage urmaririi penale intr-un dosar de furt instrumentat de Parchetul Tribunalului Giurgiu. Ca urmare, cu doar o zi inainte el fusese pus in urmarire generala Desi nu aveau asupra lor vreun mandat de aducere, politistii au insistat cateva ore bune pentru a-l convinge pe Stelian Ogica sa mearga la audieri. Urmarirea penala a lui Ogica a inceput in noiembrie 2004, el fiind acuzat ca, in iunie, i-ar fi ajutat pe unii angajati de la ferma sa fure cateva tuburi de azbociment de la statia de pompare a apei din comuna Izvoarele, judetul Giurgiu.
La negocierile din fata centrului National Media a participat si comisarul-sef Lucian Guran, adjunctul sefului Politiei Capitalei. In jurul orei 1,30, Ogica s-a hotarat sa paraseasca televiziunea si a fost urcat intr-o duba pentru a fi audiat de procurorii giurgiuveni.
In final a ajuns la Politia Capitalei, unde s-a stabilit ca va merge de buna-voie, vineri, la Giurgiu, sa dea lamuriri in acest dosar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.