PSD impinge anticipatele cat mai aproape de termenul legal pentru desfasurarea de noi alegeri. "Din punct de vedere strict politic, nu dorim alegeri anticipate in 2005, am putea accepta in 2006", sustine Adrian Nastase. Liderul PSD considera insa ca,
PSD impinge anticipatele cat mai aproape de termenul legal pentru desfasurarea de noi alegeri. "Din punct de vedere strict politic, nu dorim alegeri anticipate in 2005, am putea accepta in 2006", sustine Adrian Nastase. Liderul PSD considera insa ca, din punct de vedere al interesului general, nu ar trebui sa aiba loc un astfel de scrutin inainte de 2007, cand Romania va adera la Uniunea Europeana.
Nastase a apreciat, in cadrul unei dezbateri cu reprezentantii societatii civile, ca tema alegerilor anticipate, sustinuta de seful statului, a facut "foarte mult rau" din punctul de vedere al semnarii Tratatului cu UE, responsabilii europeni putandu-se intreba daca nu ar fi mai bine sa se astepte rezultatul scrutinului, avand in vedere existenta unei situatii politice fragile in Romania.
In opinia sa, Traian Basescu doreste "sa faca din nou cartile", schimband regulile jocului si consecintele alegerilor, "astfel incat ceea ce a cladit intr-o prima faza si care este foarte fragil sa poata fi eventual consolidat", poate cu o alta formula de majoritate parlamentara.
Basescu ar dori sa nu fie "contaminat" cu o erodare foarte rapida a guvernarii, a apreciat Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.