La Constanta se va desfasura, in perioada 19-23 martie, Olimpiada Nationala de Muzica si Dans al carei presedinte de onoare va fi soprana Mariana Nicolesco. In concurs se vor prezenta 350 de elevi din clasele IX-XII ale liceelor de arta din tara, ins
La Constanta se va desfasura, in perioada 19-23 martie, Olimpiada Nationala de Muzica si Dans al carei presedinte de onoare va fi soprana Mariana Nicolesco. In concurs se vor prezenta 350 de elevi din clasele IX-XII ale liceelor de arta din tara, insotiti de 50 de profesori. "Olimpiada este un formidabil stimulent pentru tinerii concurenti si pentru profesorii acestora. Initiativa mea de a forma o orchestra ad-hoc din cei mai buni participanti la olimpiada isi va gasi o implinire deosebita in acest an, cand laureatii isi vor inmanunchea talentele si vor interpreta Rapsodia a II-a Romana, la 50 de ani de la trecerea in eternitate a compozitorului roman George Enescu".
Olimpiada are drept scop identificarea noilor talente, dar si evaluarea nivelului general al invatamantului in domeniul muzicii si al dansului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.