Manuel Pellegrini a decis, dupa experienta traita la Bucuresti cu o saptamana in urma, ca Villarreal sa nu mai efectueze antrenamentul oficial in Ghencea. Gestul reprezinta un afront care a generat la destinatar reactii diferite. Stelistii, tacuti, a
Manuel Pellegrini a decis, dupa experienta traita la Bucuresti cu o saptamana in urma, ca Villarreal sa nu mai efectueze antrenamentul oficial in Ghencea. Gestul reprezinta un afront care a generat la destinatar reactii diferite. Stelistii, tacuti, au inghitit in sec, Gigi Becali a lansat salve care-i definesc personalitatea, Mircea Sandu a considerat ca blamul vizeaza intreg fotbalul romanesc, presa a mai bifat un subiect din categoria celor care sparg monotonia.
Ei, si? Poate va intrebati de ce mai framantam si noi colarezul pe aceasta tema.
Raspunsul este simplu. Pentru ca adevaratii vinovati, aparati de scutul unei nesimtiri maxime, raman fara reactie in fotoliile lor de alesi ai neamului sau de guvernanti degrevati de orice responsabilitate fata de romanii care sunt plimbati prin Europa escortati de Politie.
Motoristul Tariceanu, coplesit probabil de competitia intereselor starnite de Salonul auto de la Geneva, ne-a lasat sa intelegem ca sportul nu se afla printre prioritatile chiriasilor de la Palatul Victoria. Stupefianta atitudine! Stupefianta deoarece argumentul unui buget calic nu tine. Marea saracie o identificam in gandirea sustinatorilor acestei variante. Pentru ca altii care, asemeni noua, au avut plapuma bugetara mai scurta decat nevoile sportului, si-au pus mintea la contributie si au initiat legi prin care au pus la lucru capitalul privat in crearea infrastructurii sportului. Daca n-ar arunca in afara prioritatilor sale sportul, daca nu ar refuza bosumflat audienta pe care i-a cerut-o Mircea Sandu, ar pricepe Calin Popescu Tariceanu cum de au rusii, la Moscova, o bijuterie de stadion, Lujniki. Un stadion care a gazduit cum se cuvine o finala de cupa europeana. Ar afla ca bijuteria moscovita a inghitit capital privat, supusii lui Putin fiind doar beneficiarii unei teribile reclame fara a-si risipi rublele bugetare. O alta realitate, pe care nu o putem ocoli chiar daca ne mutam si noi in "boxa acuzatilor", este aceea ca inertia paguboasa a guvernantilor este favorizata si de lipsa de reactie sau chiar de o reactie anapoda a presei fata de subiect.
Mircea Sandu a avansat ideea organizarii unui turneu final de Campionat European in Romania. Nebunie s-a chemat eticheta pusa pe respectiva initiativa. A mai vorbit Mircea Sandu despre o finala a Cupei UEFA la Bucuresti, in anul centenarului FRF.
Buna gluma!, au zis din nou ziaristii speriati de aerul inaltimilor, fara a identifica de unde le vine sperietura. Eu cred ca idealurile inalte nu sunt vecine cu nebunia. Ele raman insa in zona utopiei atunci cand detenta celor angajati in realizarea lor nu depaseste genunchiul broastei, atunci cand neputinta isi face culcus confortabil in minti odihnite. In aceste metehne trebuie lovit pentru ca altfel, daca ne dorim putin, putin vom avea. Iar cei intepeniti in fixatii tembele, cei care viseaza televizat sa potcoveasca fotbalisti si sa puna crampoane cailor se vor acredita cu mandrie patriotica la "Cupa de Taras" a gloabelor de rasa. Si vor ramane pe viata prizonieri ai unei dileme existentiale: este nebun Mircea Sandu?

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.