Bancile Volksbank Romania, ABN-Amro Bank si Egnatia Bank au devenit actionari ai Biroului de Credit, in urma hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), din 10 martie, se arata intr-un comunicat al institutiei. Astfel, Biroul de Credit are ca a
Bancile Volksbank Romania, ABN-Amro Bank si Egnatia Bank au devenit actionari ai Biroului de Credit, in urma hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), din 10 martie, se arata intr-un comunicat al institutiei. Astfel, Biroul de Credit are ca actionari, in prezent, 27 de banci.
In cadrul AGA a fost aprobata si majorarea capitalului social, de la 40 de miliarde de lei la 41,1 miliarde de lei, precum si noile cote de participare la capitalul social, calculate in functie de cota de piata pe segmentul de retail, detinuta de catre fiecare actionar la 31 decembrie 2004.
De asemenea, a fost stabilita schema de repartizare a profitului net al societatii, distribuirea dividendelor catre actionari urmand sa se faca in termen de 60 de zile de la data Adunarii Generale.
Biroul de Credit va aplica, incepand cu luna aprilie 2005, o noua faza de dezvoltare a sistemului, in cadrul careia vor fi gestionate informatii referitoare la toate produsele de tip credit si de asigurare, colectate din surse bancare si nonbancare.
"Biroul de credit primeste in prezent raportari de la 95% din piata bancara. Fara nici un dubiu, luna viitoare incepem sa strangem si datele pozitive despre clienti", ne-a declarat Serban Epure, directorul general al Biroului.
In momentul in care un client vrea sa ia un nou credit, un bun istoric de plata il poate scuti de unele garantii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.