Dinamo a fost aproape de a dezamagi ieri dupa-amiaza, in Cotroceni, unde a pierdut cu 1-2 (0-1) in fata lui FC National in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. "Cainii rosii" au jucat prost, mai ales in defensiva, dar norocul lor s-a numit rev
Dinamo a fost aproape de a dezamagi ieri dupa-amiaza, in Cotroceni, unde a pierdut cu 1-2 (0-1) in fata lui FC National in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. "Cainii rosii" au jucat prost, mai ales in defensiva, dar norocul lor s-a numit revenirea din ultima jumatate de ora a partidei. "Bancarii" au deschis scorul in minutul 8, cand Panc a executat o lovitura libera direct pe poarta, Stelea a gresit grav respingand in fata, iar Sergiu Radu a marcat simplu. Dinamo a acuzat socul, iar elevii lui Landi, la care s-a vazut lipsa de omogenitate, au ramas la conducerea jocului. Ce-i drept, Cr. Munteanu, portarul imprumutat in Cotroceni chiar de Dinamo, a avut cateva interventii care a dat siguranta echipei sale, la fel de adevarat fiind si faptul ca A. Constantin putea acorda un penalty pentru "cainii rosii" la hentul clar si intentionat comis in careu de I. Rada. Fundasul ex-craiovean, imprumutat si el, de la Rapid insa, a fost actor principal la al doilea gol al "bancarilor", cand a marcat cu capul dupa o recentrare a lui Panc la un corner executat de Lita. Curios, la 2-0, FC National a parut echipa cazuta psihic, iar Dinamo a inceput sa zburde. Zicu a redus din diferenta dupa o pasa a lui Fl. Petre, insa iuresul dinamovistilor a fost potolit de prestatia lui Cr. Munteanu (celalalt "caine" imprumutat in Cotroceni, Vl. Munteanu, a evoluat slab). Astfel, desi dupa o ora isi diminuasera serios sansele pentru finala, dinamovistii au totusi, dupa acest 1-2, prima sansa in perspectiva returului din "Groapa".
"Nationalul a fost mai pragmatica, iar noi la 2-0 eram departe de finala. Sambata sper sa nu mai facem greselile de astazi, pentru ca daca ne distantam de Steaua, ne va ramane ca obiectiv doar Cupa Romaniei. Avand in vedere ca are destui jucatori noi, este de admirat felul in care FC National a reusit in doar doua luni sa-si rezolve problemele de joc", a spus Andone dupa meci. "Falcosul" s-a declarat incantat de jocul lui McKain: "FC National a facut foarte bine faza defensiva astazi, iar McKain ramane cel mai bun fundas central din tara". La randul sau, antrenorul lui FC National, Roberto Landi, s-a declarat multumit de jocul echipei sale. "Sunt foarte multumit de aceasta victorie, am muncit bine, am intalnit o echipa puternica, dar am invins si asta este important. Incercam sa gasim o formula de echipa pentru viitor. Avem o partida dificila cu Timisoara, in campionat, si trebuie sa decidem cum vom aborda meciul", a spus Landi. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.